Care sunt cei mai vorbăreţi şi cei mai taciturni deputaţi

Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a vorbit în actuala legislatură în plen doar la trei şedinţe, Nini Săpunaru a vorbit în două şedinţe, iar Oana Niculescu Mizil, Ludovic Orban şi Theodor Paleologu au luat cuvântul în plen doar când au depus jurământul.
Romania TV
10 iul. 2013, 16:19
Care sunt cei mai vorbăreţi şi cei mai taciturni deputaţi

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a vorbit, în această legislatură, de la tribuna Camerei doar în trei şedinţe de plen, prima dată, în decembrie 2012, când a depus jurământul faţă de ţară şi popor. Anastase a mai luat cuvântul în plenul Camerei pe 29 ianuarie 2013, la dezbaterea unei ordonanţe privind sistemul unitar de pensii publice şi pe 4 martie, la prezentarea moţiunii simple a PDL intitulată „Guvernul Ponta-fabrică de şomeri”.

Tot la trei şedinţe ale Camerei Deputaţilor a luat cuvântul şi colegul său de partid Costică Canacheu, la depunerea jurământului şi la dezbaterea unor proiecte de lege pe 8 mai şi 26 iunie 2013, în timp ce Remus Cernea vorbit de la tribuna Camerei Deputaţilor la 9 şedinţe, din care una atunci când a depus jurământul, iar alta când a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al PSD.

Remus Cernea a mai vorbit când s-a solidarizat cu protestatarii din Turcia, când a prezentat o declaraţie politică „Despre cianuri şi despre gazele de şist” şi o alta privind „Violenţa asupra femeilor în societatea românească”, dar şi atunci când a anunţat organizarea unor manifestări civice şi culturale pentru cunoaşterea şi apărarea drepturilor persoanelor LGBT.

Oana Niculescu Mizil (PSD), Ludovic Orban (PNL), Theodor Paleologu (PDL), Mădălin Voicu (PSD), Eugen Chebac (PPDD), Nicu Marcu (PNL) se numără printre deputaţii care au folosit microfonul din sala de plen a Camerei doar când au depus jurământul faţă de ţară şi popor.

Nini Săpunaru (PNL), Mihai Răzvan Sturzu (PSD) şi Dan Cristian Popescu (PDL) au luat cuvântul la două şedinţe, iar Laurenţiu Chirvăsuţă (PSD) a vorbit în această sesiune legislativă de patru ori de la tribuna Camerei, ultima oară pe 8 mai, când şi-a prezentat declaraţia politică „La mulţia ani, Europa! La mulţi ani, România!”. Tot în patru şedinţe au luat cuvântul şi deputatul PNL Petre Roman, liberalul Daniel Chiţoiu, Alexandru Nazare (PDL) şi Bogdan Niculescu-Duvăz (PSD).

În schimb, Tudor Ciuhodaru (PPDD) a vorbit la 18 şedinţe ale Camerei Deputaţilor. Ciuhodaru a înregistrat, însă, un record la numărul de declaraţii politice depuse în scris la acest for legislativ -138, având titluri precum „Ne putem aştepta la o creştere a ratei sinuciderilor” la „Fericire în rate”, „Cum devii consilier al Primului Ministru” sau „Tratamentul cariilor a devenit un lux”.

Dacă Roberta Anastase a vorbit doar în trei şedinţe ale Camerei, colega sa de partid Elena Udrea a luat cuvântul de la tribuna acestui for legislativ în şase şedinţe de plen, în timp ce democrat-liberalul Gheorghe Tinel a venit la tribuna Camerei pentru a-şi spune opiniile la 30 de şedinţe de plen, Marton Arpad (UDMR) la 29 de şedinţe, Viorel Hrebenciuc la 17, Marian Neacşu (PSD) la 35, iar actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la 39 de şedinţe.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări