Carmen Dan, prima reacţie după acuzaţiile lui Marcel Ciolacu: „Nu mi-am dorit această situaţie, mama este în spital”

Carmen Dan, unul dintrei cei trei parlamentari care nu s-au prezentat la votul pentru demiterea Guvernului Orban, a făcut precizări pe Facebook despre motivul lipsei de astăzi. Senatoarea PSD susţine că are obligaţia de a sta în autoizolarea, fiind contat direct al unei persoane confirmate cu coronavirus. Aceasta susţine că, în cazul în care ar fi încălcat obligaţia, ar fi fost pasibilă de dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 17:05
Carmen Dan, prima reacţie după acuzaţiile lui Marcel Ciolacu: „Nu mi-am dorit această situaţie, mama este în spital”

Precizările senatoarei PSD vin în contextul în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei colegi care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus, liderul social-democrat susţinând că niciunul dintre ei nu este bolnav.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre absenţi: „Am să propun excluderea lor. Nu e niciunul bolnav” VIDEO

„Joi, 27 August, m-am deplasat personal la mama mea și în urmă stării sale precare de sănătate, am luat decizia de a o conduce la Spitalul Floreasca. După triaj, i s-a făcut testul pentru COVID-19. Sâmbătă, rezultatul a venit. Pozitiv! Am fost devastată! Mama are 74 de ani, este hipertensivă, insulinodependentă, supraponderală. De sâmbătă se află la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș” , susţine Carmen Dan.

Citeşte şi: PSD renunţă la moţiunea de cenzură. „Nu găsesc oportun să fie dezbătută într-o altă sesiune”

„Nu mi-am dorit această situație! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu-mi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac. Cine mă bănuiește de înțelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic înseamnă că nu mă cunoaște. Iar pentru cei care nu mă cunosc nu am nicio obligație să mă justific” , a precizat aceasta.

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a declarat, luni, că nu este „oportun” să se mai dea un vot în noua sesiune ordinară care începe mâine, după ce moţiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută şi votată din lipsă de cvorum.