Carmen Iohannis, gest impresionant pentru victimele de la Piatra Neamț

Sute de aprecieri şi zeci de comentarii după ce Carmen Iohannis a pus doliu pe pagina sa de Facebook în semn de respect față de tragedia de la Piatra Neamț. 11 pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

RomaniaTV.net
16 nov. 2020, 18:17
Carmen Iohannis, gest impresionant pentru victimele de la Piatra Neamț
Carmen Iohanni

Carmen Iohannis a pus doliu pe pagina sa de Facebook, fapt care i-a determinat și pe alți internauți să-și exprime părerea de rău. România este în doliu după incendiul petrecut la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, în urma căruia 11 persoane și-au pierdut viața. Printre cei impresionați de tragedie se află și soția președintelui României, care și-a exprimat regretele pe pagina sa de socializare.

„E noapte-n sufletele noastre, luminița speranței se stinge cu zi ce trece”. „Mare durere în suflet, pentru familiile lor. Dumnezeu să i odihnească în pace”. „Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace!”. „Odihnă și lumină veșnică. Condoleanțe familiei!”, sunt câteva dintre comentariile scrise pe pagina de Facebook a lui Carmen Iohannis.

Klaus Iohannis: „Am fost la Biserică, ne-am RUGAT pentru victimele din Neamț”

Mesajul lui Klaus Iohannis după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele.


Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, a scris, la rândul său, Klaus Iohannis, pe Facebook.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în secția ATI COVID Piatra-Neamț în timp ce în secție se aflau 15 pacienți în stare critică, ventilați mecanic. În secţia ATI a Spitalului COVID erau 15 internati. Bilanțul morților a ajuns luni la 11.

Carmen Iohannis alături  de Klaus Iohannis la slujbă: E foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un incendiu precum cel de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ soldat cu moartea a zece pacienţi de la ATI, iar în opini asa, acest accident arată de ce e absolut necesară reforma profundă a sistemului de sănătate publică.

”E foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situaţii similare şi, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă era nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a declarat Klaus Iohannis.

El a remarcat că ”pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară şi, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcţionează aşa cum trebuie pentru a preveni incidente similare”.
Preşedintele a făcut aceste declaraţii la Sibiu,la ieşirea de la biserică, unde, potrivit afirmaţiilor sale, toţi s-au rugat pentru victimele incendiului.

”Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamţ”, a afirmat Iohannis, transmiţând condoleanţe familiilor îndoliate.

11 pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte 7 persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.