Carnagiu pe autostradă, 16 pelerini au fost implicaţi într-un accident înfiorător, la 1.500 km de casă

Un teribil accident a avut loc marţi seara pe o autostradă din nordul Arabiei Saudite, 16 pelerini egipteni murind sau fiind răniţi, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat.

05 ian. 2021, 23:48
Carnagiu pe autostradă, 16 pelerini au fost implicaţi într-un accident înfiorător, la 1.500 km de casă

Ministerul Afacerilor Externe de la Cairo a anunţat că accidentul s-a produs la 310 km de oraşul Tabuk. Autobuzul în care se aflau 16 cetăţeni egipteni, care mergeau în pelerinaj la Mecca, potrivit presei arabe. Nu se ştie exact numărul celor care au murit în accident.

Informaţia a fost confirmată de Consulatul Egiptului la Jeddah, care a luat legătura cu autorităţile locale, pentru a proceda la repatrierea corpurilor celor care au murit şi a determina circumstanţele în care s-a produs teribilul accident.

Tabuk este capitala provinciei cu acelaşi nume, din nord-vestul Arabiei Saudite, aflată la o distanţă de aproximativ 1.500 km de Egipt.

În apropierea orașului Tabuk a avut loc Bătălia de la Tabuk în timpul profetului Mahomed. O linie de cale ferată care a făcut legătura între Medina și Damasc a fost distrusă în timpul războiului dintre Hasmiets al Iordaniei și Khalifa Otoman. În jurul anului 500 î.en, orașul Tabuk (pe atunci cunoscut sub numele de Taboo) a fost, împreună cu Al Ola, capitala prosperei Al Ayaneyean. Castelul din Tabuk este faimos şi menţionat inclusiv în Coran, fiind datat cu aproximativ 3.500 de ani î. Ch.

De la Tabuk la Mecca mai sunt de parcurs aproximativ 1.000 km, distanţă pe care un autobuz o parcurge în mod normal în aproximativ 12 ore.