Carnea „crescută” în laborator este la un pas să devină realitate. Când va ajunge pe mesele oamenilor

Revoluția alimentară este pe cale să atingă apogeul și asta pentru că administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a anunțat că va permite companiei californiene Upside Foods să preleveze celule de la găini vii şi să le crească într-un mediu de laborator controlat.

30 nov. 2022, 10:14
Carnea „crescută” în laborator este la un pas să devină realitate. Când va ajunge pe mesele oamenilor

Carnea „crescută” în laborator este la un pas să devină realitate. Reprezentanții FDA, spun că sunt pregătiți să aprobe vânzarea noilor tipuri de carne cultivată în laborator și că deja „poartă discuţii cu mai multe firme”.

Citește și Cozi uriaşe ca pe vremea lui Ceauşescu la un magazin din Capitală. Oamenii s-au înghesuit să prindă ulei şi carne la ofertă

Principalul scop al acestei revoluții alimentare este acela de a produce un nou tip din carne care nu implică sacrificarea efectivă a niciunui animal.

În prezent, la nivel mondial, există peste 150 de companii de carne cultivată în laborator susţinute de investiţii de câteva miliarde de dolari.

”Lumea se confruntă cu o revoluţie alimentară, iar administraţia americană pentru alimente şi medicamente se angajează să sprijine inovaţia în aprovizionarea cu alimente|”, a declarat Robert Califf, comisarul FDA, transmite The Guardian.

Susținătorii acestui demers spun că noul tip de carne este mult mai eficient și mai ecologic decât creşterea tradiţională a animalelor.

„Vom vedea acest lucru ca fiind ziua în care sistemul alimentar a început cu adevărat să se schimbe. SUA este prima piaţă semnificativă care a aprobat acest lucru – este un lucru revoluţionar”, a declarat pentru Washington Post Costa Yiannoulis, partenerul director al Synthesis Capital, un fond de capital de risc pentru tehnologia alimentară.

Upside Foods recoltează acum celule din ţesuturi animale şi apoi creşte carne comestibilă în bioreactoare. Reprezentanții companiei au  declarat că cea cultivată este identică cu carnea crescută în mod convenţional.

Când va ajunge carnea ”crescută” în laborator pe mesele oamenilor

Specialiști spun că va mai dura câteva luni până când carnea crescută în laborator va invada supermarketurile din SUA și asta pentru că fiecare produs trebuie să fie aprobat de autorităţile de reglementare, iar compania Upside Foods trebuie să mai obţină acceptul departamentului american al agriculturii.

Citește și Carne de vită cu antifurt la Lidl în Bucureşti. Decizie şoc după ce pachetele dispăreau de la raft fără a fi plătite