Carnea de porc din Germania, interzisă pe piaţa din Asia. Care este motivul

Japonia, China şi Coreea de Sud au anunţat că suspendă importul de carne de porc din Germania, după ce a fost descoperit un caz de pestă porcină africană în această ţară. Virusul a fost descoperit la finalul săptămânii trecute la o carcasă de mistreţ într-o regiune din estul Germaniei, în apropiere de frontiera cu Polonia.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 16:52
Carnea de porc din Germania, interzisă pe piaţa din Asia. Care este motivul

Închiderea acestor pieţe, care sunt responsabile pentru un sfert din exporturile Germaniei de carne de porc, constituie un „motiv de profundă îngrijorare” pentru fermierii germani, a subliniat luni sindicatul agricol DBV.

Citeşte şi: Aplicaţie de urmărire anti-Covid, operabilă în şase state din UE. Sistemul-pasarelă va fi pus în funcţiune luna viitoare

Germania produce anul aproximativ cinci milioane de tone de carne de porc, în timp ce jumătate din aceasta este destinată pieţei externe. China, exceptând Uniunea Europenă, este cel mai important debuşeu, fiind responsabilă pentru 17% din exporturi. Coreea de Sud reprezintă 4%, în timp Japonia 3%.

Veniturile pierdute ar putea să se ridice la miliarde de euro dacă suspendarea importurilor se va prelungi, avertizează DBV. 

„Suntem în discuţii cu aceste ţări”, a declarat luni un purtător de cuvânt de la Ministerul german al Agriculturii, care a calificat poziţia Chinei ca fiind „foarte dură”, cu atât mai mult cu cât niciun nou caz de pestă porcină africană nu a mai fost detectat începând de joi în Germania.