Carnea pe care o consumăm este plină de antibiotice. Care sunt efectele adverse şi pericolele asociate

Sănătatea noastră este în mare măsură determinată de produsele cu care ne alimentăm. Nici carnea nu este o excepţie de la această regulă, în special în ziua de azi, când a devenit o componentă importantă a dietei omului modern şi reprezintă o sursă preţioasă de nutrienţi. Totuşi, multe din aceste proprietăţi benefice pot fi neutralizate de efectele antibioticelor existente în carnea pe care o consumăm.

05 iun. 2014, 09:05
Carnea pe care o consumăm este plină de antibiotice. Care sunt efectele adverse şi pericolele asociate

Trebuie să recunoaştem că, în anumite situaţii de viaţă şi cu condiţia de a fi utilizate în mod corespunzător, antibioticele sunt pur şi simplu de neînlocuit, scrie epochtimes-romania.com. În acelaşi timp, antibioticele ne pot cauza un prejudiciu enorm, dacă ajung să pătrundă necontenit în interiorul corpului nostru.

Citeşte şi Cele mai puternice antibiotice naturale

Principalii vinovaţi de prezenţa exagerată a antibioticelor în carnea de pe mesele noastre sunt producătorii imorali. În goana după profituri enorme şi rapide, aceştia administrează animalelor doze mari de medicamente, fără să respecte termenele de eliminare a preparatelor din organism. Folosirea medicamentelor este în mare parte justificată de necesitatea prevenirii unor eventuale epidemii, în urma cărora carnea ar fi infestată şi nu ar mai putea fi consumată. Totuşi, ca să nu provoace daune organismului uman, antibioticele trebuie folosite de crescătorii de animale în strictă conformitate cu normele stabilite de specialiştii în domeniu.

Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la evazioniştii cu produse din carne

În prezent, există o listă de preparate medicamentoase care pot fi folosite în procesul de producţie a cărnii şi dozele admisibile în acest sens. Totodată, producătorii trebuie să respecte intervalul de timp în care antibioticul este eliminat integral din organismul animalului. Numai după aceasta se poate face sacrificarea animalului. În caz contrar, carnea şi produsele de origine animală vor conţine o cantitate mare de preparate medicamentoase.

Mai multe amănunte aici.