Casa de cultură din Sibiu, închisă de ISU: Piesa în care juca Florin Piersic, reprogramată

Casa de Cultură a Sindicatelor, cea mai mare sală de spectacole din judeţul Sibiu, a fost sigilată, vineri, de inspectorii ISU, pentru că, spun ei, pune în pericol viaţa persoanelor. Mai exact, inspectorii ISU au fost în control săptămâna trecută şi au sesizat mai multe nereguli, printre care şi lipsa stingătoarelor.

14 nov. 2015, 11:24
Casa de cultură din Sibiu, închisă de ISU: Piesa în care juca Florin Piersic, reprogramată

Florin Piersic a primit înainte de acest weekend o veste foarte proastă. „Străini în noapte”, piesa în acesta trebuia să joace alături de Medeea Marinescu la Sibiu, dar şi concertul de colinde al lui Ştefan Hruşcă nu vor mai avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde cele două evenimente urmau să se desfăşoare, după ce instituţia a fost închisă de ISU, scrie Tribuna. Spectacolul trebuia să se ţină pe 3 decembrie, de la ora 19. Deocamdată, nu se ştie dacă piesa se va mai ţine şi unde, deoarece Casa de Cultură a Sindicatelor a fost închisă vineri, 13 noiembrie, de ISU Sibiu.

În aceeaşi situaţie se află şi concertul de colinde al lui Ştefan Hruşcă, pro­gramat duminică, 20 decembrie, la Casa de Cul-tură a Sindicatelor Sibiu.

Sigiliul a fost pus cu doar câteva ore înainte ca în clădire să înceapă Mozaic Jazz Festival, potrivit tribuna.ro.

De asemenea, pe scena de la Sindicate se jucau reprezentaţiile Teatrului de Balet, dar şi multe spectacole ale Teatrului Naţional „Radu Stanca”. Acestea instituţii de cultură au fost obligate să îşi regândească spectacolele.

În 3 decembrie, pe aceeaşi scenă ar fi urmat să urce Florin Piersic şi Medeea Marinescu, care se întorceau la Sibiu cu piesa „Străini în noapte”. Şi colindele lui Ştefan Hruşcă trebuie să se mute de la Sindicate, locul unde se desfăşurau concertele lui în ultimii ani la Sibiu.

CITEŞTE ŞI ISU a dat amenzi de peste 760.000 de lei în cluburile şi barurile cu nereguli din Capitală

Reprezentanţii ISU Sibiu au spus că printre clădirile fără aviz PSI se numără şi noul sediu al Consiliului Judeţean şi cel al Bibliotecii Astra. Biblioteca a fost chiar sancţionată pentru nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, în vreme ce Casa de Cultură a primit sancţiune pentru nerespectarea unor cerinţe stipulate în lege şi anume pentru nerespectarea unor măsuri simple: anumite instalaţii din cadrul Casei de Cultură, precum şi nişte stingătoare nu funcţionau.