Casa lui Moş Crăciun, grav afectată de pandemie. În 2020, locuinţa Moşului a avut cu 78% mai puţini vizitatori decât în 2019

Oraşul Rovaniemi, capitala provinciei Laponia şi locul unde se află casa lui Moș Crăciun, e grav afectată de pandemie. Anul acesta, locuinţa Moşului a avut cu aproape 80% mai puţini vizitatori decât în 2019, potrivit descopera.ro

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 13:20

Din cauza restricțiilor de călătorie, orașul din nordul Finlandei nu mai este asaltat de turiștii din întreaga lume, ca în trecut.

În luna august 2020, de exemplu, cu 78% mai puțini oameni au vizitat orașul față de aceeaşi lună a anului trecut.

Deși a avut puține cazuri de coronavirus, Finlanda a adoptat unele dintre cele mai severe măsuri din Europa pentru a ţine la distanţă străinii.

Citeste si Soluţia unui virusolog german pentru un Crăciun normal. „Oamenii trebuie să cântărească singuri riscurile pandemiei”

Începând cu 5 octombrie, guvernul finlandez a stabilit că toți cetățenii din Italia, Olanda, Belgia, Spania, Islanda, Austria, Grecia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Polonia, Franța, Suedia, Germania, Slovacia, Slovenia, Elveția, Danemarca, Republica Cehă, Ungaria și Estonia trebuie să rămână în carantină timp de două săptămâni, potrivit Mediafax.

Rovaniemi, unul dintre cele mai vizitate locuri de pe pământ, primeşte aproape jumătate de milion de turişti anual.