„Castravetele amar”, leguma miracol care ți-ar putea salva viața și te poate apăra de cancer! Ce este, cât costă și de unde se poate cumpăra

Sănătatea este cel mai de preț lucru din viața noastră, iar unele aliment sunt aur curat pentru organismul nostru. De exemplu, „castravetele amar” este un aliment miraculos, care poate să ne apere chiar și de cancer.

29 aug. 2023, 20:38
„Castravetele amar”, leguma miracol care ți-ar putea salva viața și te poate apăra de cancer! Ce este, cât costă și de unde se poate cumpăra
„Castravetele amar”, leguma miracol care ți-ar putea salva viața și te poate apăra de cancer! Ce este, cât costă și de unde se poate cumpăra

„Castravetele amar”, cunoscut și sub numele de „insulina verde”, este considerat un remediu neprețuit în lupta împotriva diabetului și a cancerului. Potrivit noilor investigații, extractul obținut din această legumă ar putea avea capacitatea de a împiedica dezvoltarea și propagarea tumorilor canceroase.

Citește și: Ce este castravetele, fruct sau legumă? Tu știi răspunsul la această întrebare?

Cercetătorii din străinătate au efectuat studii asupra acestei plante și au dezvăluit că aceasta ar putea să fie eficientă în prevenirea și inhibarea creșterii tumorilor maligne. Pentru a aduce mai multă lumină în această direcție, oamenii de știință de peste mări au realizat experimente pe șoareci de laborator, concluzionând că castravetele amar ar putea avea potențial în reducerea răspândirii cancerului.

„Următorul nostru pas este de a efectua un studiu pilot la persoanele cu cancer pentru a vedea dacă extractul de castravete amar are beneficii clinice și este o terapie suplimentară promițătoare pentru tratamentele actuale”, au spus cercetătorii străini care au realizat studiul respectiv, potrivit csid.ro

Ce vitamine sunt găsite în „castravetele amar”

Castravetele amar este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Doar 100 de grame din această legume conțin: 147 de mg de potasiu, 13 mg de magneziu, 24 mg de fosfor, 84 de mg de vitamina C, 17 calorii, 0,2% grăsimi, 2,8 mg % fibre. Deși este bun pentru organism, acesta nu trebuie consumat în exces. În acest caz, poate provoca diaree, stări de greață și vomă, nivel prea scăzut al zahărului în sânge, poate interacționa cu medicamentele pentru diabet. Femeile însărcinate nu trebuie să consume castravete amar, căci acesta poate duce la contracții vaginale, sângerări și chiar avort, mai scrie sursa citată.

Prețul unui kilogram de castravete amar se ridică la 30 de lei, în cazul în care-l iei direct de la producători. Pe internet circulă diverse anunțuri de vânzare a acestor legume, iar agricultorii își anunță clienții că beneficiile sunt destule, dacă vor consuma un castravete amar: „Sunt buni pentru diabetici. Ajută la reglarea glicemiei, scăderea colesterolului, sănătate verde”, se arată într-un anunț de pe OLX.

Dacă gospodinele vor să planteze castraveți amari, atunci pot cumpăra semințe la plic. Prețul este de 7 lei / bucata. Semințele se vând și la bucată (0,80 de bani una), așa cum reiese din anunțul postat de un agricultor pe platforma precizată mai sus.

Citește și: Castravetele Victor, leguma care câștigă tot mai mult teren în rândul agricultorilor din România