Castraveţi muraţi de vară. Reţetă simplă de murături pentru consum imediat

Castraveţii româneşti sunt deja la vânzare în pieţele din România. Pentru cei care nu mai au murături de anul trecut, vă prezentăm o reţetă simplă de castraveţi în saramură pentru vară.

27 iun. 2022, 16:47
Castraveţi muraţi de vară. Reţetă simplă de murături pentru consum imediat

Castraveţi muraţi de vară. Primii castraveţi care apar vara pot fi muraţi în 2 – 3 zile. Pentru murături de vară este indicat să alegeţi castraveţi mici, cărora să le tăiaţi vârfurile şi codiţele. În cazul în care aţi cumpărat castraveţi mai mari, este indicat să-i tăiaţi în două pe lungime.

Catraveţii care urmează să fie muraţi se spală, se pun într-un vas mai mare şi se toarnă peste ei apă fierbinte. Se lasă în apă până când aceasta se răceşte. Apoi castaveţii se aşează în borcane, înghesuiţi, astfel încât să rămână puţin spaţiu între ei.

Citeşte şi: Cum se prepară sosul tzatziki, ideal pentru shaorma, kebab, gyros și grill. Secretul castraveților

În borcan se pot pune şi 3 -5 cătei de usturoi, în funcţie de câte de mare este borcanul, foi de dafin, boane de piper şi muştar, iar deasupra crenguţe de mărar uscat.

Pentru saramură se pune o lingură cu vârf la un litru de apă, se dă în clocot. După ce aţi stins focul, se lasa saramura deoparte 5 minute apoi se toarnă în borcan, peste castraveţi.

Pont! Ca să nu crape borcanul se pune sub el o lamă de cuţit metalic sau două furculiţe.

Citeşte şi: Reţetă de castraveţi muraţi care pot fi mâncaţi a doua zi. Garnitura ideală pentru orice friptură, gata cât ai bate din palme

Borcanul se acoperă cu o farfurioară şi se scoate la soare. Căldura favorizează fermentarea rapidă. Castraveţii în saramură de vară pot fi gata pentru consum în 2 – 3 zile.