Castraveţi muraţi în otet, reţeta bulgărească. Ingredientul care te ajută să ai o salată de boeuf perfectă de Revelion

Castraveții muraţi se numără printre preparatele pentru sărbătorile de iarnă care nu lipsesc din nicio cămară.

24 sept. 2023, 08:46
Castraveţi muraţi în otet, reţeta bulgărească. Ingredientul care te ajută să ai o salată de boeuf perfectă de Revelion

Castraveţi muraţi bulgărești. Dacă îţi place să mănânci castraveţi acri, atunci trebuie neapărat să încerci reţeta de mai jos!

Castraveții murați bulgărești sunt preferați de multe persoane, datorită gustului lor dulce-acrișor. Pentru a obține murături aromate și parfumate, multe gospodine mai adaugă în borcane și alte ingrediente. În afară de castraveți și oțet, mai poți pune în borcane foi de dafin, mărar uscat, piper boabe, hrean, morcov, usturoi, ceapă și boabe de muștar.

Elena Merişoreanu se laudă cu cei mai buni castraveţi muraţi: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă!”. Ingredientul secret din reţeta de murături

Castraveți murați bulgărești – Ingrediente (pentru 4 borcane de 750 g)

 • castraveţi
  4 morcovi
  3 cepe
  câteva bucăţi de hrean
  oţet
  sare neiodată
  zahăr
  foi de dafin
  usturoi
  boabe de piper
  boabe de muştar
  seminţe de mărar

Castraveţi muraţi bulgărești. Castraveţi în oţet. Reţetă bulgărească: Se toacă ceapa – solzişori, morcovii şi hreanul – în bastonaşe. În borcane se pune o linguriţă de condimente (amestec între boabele de muştar, piper şi seminţe de mărar), apoi ceapa şi se aşază castraveţii. Printre ei se pun şi câteva tije de morcovi şi hrean.

Castraveţi muraţi bulgăreşti. Peste castraveţi, în fiecare borcan se pun doi căţei de usturoi şi o frunză de dafin, apoi se adaugă o linguriţă de vârf cu sare şi una cu zahăr. Se toarnă cinci linguri de oţet în fiecare borcan. La sfârşit, se umplu borcanele cu apă rece, se înfiletează capacele şi se fierb la bain marie, la foc mic, până îşi schimbă culoarea.

Secretul castraveților murați crocanți. Trebuie neapărat să adaugi acest ingredient, pentru a nu se înmuia deloc
Se lasă să se răcească până ajung la temperatura camerei, apoi se depozitează la loc răcoros.


Calendar 2024