Cât a ajuns să coste un metru cub de lemn de foc. „O să fie mai rău decât anul trecut!”

Unii dintre români au început deja să se pregătească pentru sezonul de iarnă şi au achiziționat deja lemne de foc sau au început să se intereseze de preţ.

13 sept. 2023, 22:06
Cât a ajuns să coste un metru cub de lemn de foc. „O să fie mai rău decât anul trecut!”
Cât a ajuns să coste un metru cub de lemn de foc. "O să fie mai rău decât anul trecut!"

Cât a ajuns să coste un metru cub de lemn de foc. Unii dintre români au achiziționat deja lemne de foc, la un preț mai mic decât cel care va fi peste câteva săptămâni sau câteva luni.

Un localnic din Maramureș a cumpărat 10 metri cubi de lemn de foc şi este mulţumit de achiziţie. „În jur de 10 metri cubi de lemn de foc. Anul trecut era cu 50 de lei mai scump. Având în vedere ca astea-s cam uscate, mă gândesc să mai cumpăr 5 metri cubi mai verzi”, a declarat bărbatul pentru Știrile Pro TV.

Anul trecut, în luna august, aveam 22 de mii de metri cubi și anul acesta, 41 de mii de metri cubi, la sfârșitul lunii august”, a transmis Ioan Tomoiagă, reprezentant al biroului producția Direcția Maramureș.

Direcțiile silvice au vândut peste un milion de metri cubi de lemn de foc până în luna iunie, la preţul de 260 de lei pentru un metru cub. În magazine sau depozite private, prețul poate depăși 600 de lei pe metru cub!

Citeşte şi: Salariul minim crește de la 1 octombrie. Ministrul Marcel Boloș a anunțat de când vor primi românii bani în plus și cât vor încasa

În schimb, facturile la energie electrică și gaz rămân plafonate, dar oamenii îşi fac griji: „Ne gândim că o să fie mai rău decât anul trecut, cred că vor crește prețurile” / „Toate se scumpesc de la an la an”. Conform Eurostat, în România peste 15% dintre locuințe nu sunt permanent încălzite!