Cât câştigă medicul care a făcut PRIMUL transplant hepatic în România

Medicul Irinel Popescu a devenit foarte cunoscut în România după ce a efectuat primul transplant de ficat la noi în ţară. În ciuda bunului renume de care se bucură, Irinel Popescu spune că nu s-a gândit niciodată să plece din ţară şi că nu se vede lucrând la un alt spital în afară de Fundeni, unde activează în prezent.

RomaniaTV.net
26 mai 2013, 12:41
Cât câştigă medicul care a făcut PRIMUL transplant hepatic în România

Şeful Clinicii de chirurgie şi transplant hepatic Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu, a dzvăluit cât câştigă în România un medic în mâinile căruia stau deseori vieţile oamenilor. Irinel Popescu a declarat, în emisiunea „După 20 de ani”, că el câştigă „undeva între 1.000 şi 2.000 de euro, ca echivalent” şi că nu ar putea pleca niciodată de la locul de muncă actual.

Irinel Popescu a explicat că deşi în străinatate putea câştiga mult mai bine, nu a considerat că ar fi putut „funcţiona” în afara Spitalului Fundeni. Totodată, el a subliniat că la vârsta de 60 de ani nu se mai pune problema unor oferte de a munci în străinătate.

CITEŞTE ŞI: Cât vor câştiga medicii, potrivit unui nou proiect al Ministerulul Sănătăţii

În contextul salariilor relativ mici din sistemul sanitar românesc, profesorul Irinel Popescu a subliniat că ideea de a condiţiona actul medical de plata „informală” – binecunoscutele atenţii şi şpăgi – este absolut condamnabilă. El a arătat, totuşi, că plăţi informale există şi în state avansate, Franţa chiar făcând public acest aspect.

„Cu cât sistemul este mai organizat, cu cât ţara este mai bogată şi mai puternică din punct de vedere economic, găseşte mecanisme să plătească actorii sistemului sanitar la nivelul la care aceştia să nu apeleze la plăţi informale”, a explicat prof. Irinel Popescu.

CITEŞTE ŞI: Nicolăescu şi CMR vor să scoată salarizarea medicilor din sistemul bugetar