Cât câștigă un europarlamentar pe lună. Gigi Becali a dat totul din casă: „Eu știu, că am fost acolo”

Gigi Becali, patronul FCSB, spune că nu crede că Mihai Tudose va ajunge să fie noul ministru al Apărării, în locul lui Vasile Dîncu.

26 oct. 2022, 17:13
Cât câștigă un europarlamentar pe lună. Gigi Becali a dat totul din casă: „Eu știu, că am fost acolo”

Gigi Becali crede că refuzul lui Mihai Tudose va fi legat de faptul că postul de europarlamentar e prea bine remunerat ca să renunțe la el pentru cel de ministru.

Gigi Becali a fost europarlamentar în perioada iunie 2009 – decembrie 2012 și spune că e încă la curent cu salariile încasate de cei ajunși în astfel de poziții. După spusele sale, salariile sunt foarte mari și tocmai de aceea nu crede că Mihai Tudose și-ar da scaunul din Parlamentul European ca să fie ministru al Apărării.

„Mi se pare că e europarlamentar, el, Tudose. Crezi tu? Prim-ministru, dar nu-i convine, că acolo ia vreo 27.000, sumă forfetară, dă afară vreo câteva mii, rămâne cu vreo 20.000 salariu pe lună. Cui îi convine? Și viață frumoasă… eu știu, că am fost acolo„, a spus Gigi Becali.

Gigi Becali a dezvăluit că regretă faptul că s-a retras din mandatul de europarlamentar.

Citește și Gigi Becali aruncă bomba în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: „Îi ia titlurile? Îi ia banii? Să fie sănătoşi cu substanţele lor”

„Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit. Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo„, a spus Gigi Becali, la scurt timp după ce a plecat din Parlamentul European.

Becali, patronul FCSB, e unul dintre cei mai bogați afaceriști români. Mulțumită unui împrumut luat de Gheorghe Hagi după Revoluție și a banilor pe care i-a moștenit, Becali a început să importe din Turcia cu ajutorul unor TIR-uri, blugi, țigări și săpun. Ulterior, și-a făcut loc în industria imobiliară. A cumpărat pământ și apoi l-a vândut la un super-preț. Așa a ajuns să se bucure de succes pe plan financiar.

Citește și Cum a apărut Gigi Becali la moaştele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. VIDEO