Cât costă micii de 1 Mai. Preţurile sunt exorbitante de Ziua Muncii. Update: ce ofertă este la Kaufland

Micii şi berea sunt vedetele la petrecerile de 1 Mai. Anul acesta, românii vor trebui să scoată din buzunare mai mulţi bani decât anul trecut. Un mic a ajuns să coste 4 lei, la care se mai adaugă un leu pentru chiflă şi muştar.

01 mai 2022, 09:19
Cât costă micii de 1 Mai. Preţurile sunt exorbitante de Ziua Muncii. Update: ce ofertă este la Kaufland

Cât costă micii de 1 Mai. Anul acesta, preţurile sunt destul de piperate. Un kilogram de pastă de mici costă în jur de 36 de lei, în timp ce un mic gata preparat costă 4 lei.

Cât costă micii de Ziua Muncii

Micii, la fel ca mai toate alimentele, s-au scumpit anul acesta. Românii care vor să mănânce tradiţional de 1 Mai vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare.

Dacă anul trecut cumpăram un mic gata preparat cu 3 lei un mic, anul acesta vom plăti 4 lei. La această suma vom mai adăuga încă un leu pentru chiflă şi muştar.

Dar cum micii merg cel mai bine cu o bere, veţi mai scoate din buzunar nişte bani. Trebuie să ştiţi că un bax costă între 12 şi 30 de lei.

Aşadar, petrecerea de 1 Mai vă costă o sumă destul de măricică.

Citeşte şi Îngheţată de mici, reţeta la care nu te-ai fi gândit niciodată. A fost inventată de un celebru bucătar de la Chefi la Cuţite

Reţeta originală de mici de la Cocoşatu’. A fost dezvăluit secretul celebrilor mititei

A fost dezvăluită reţeta de mici de la celebrul restaurant bucureştean. Nimic nu se compară cu gustul mititeilor de la Cocoşatu’.

Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi.

Mod de preparare

Dacă vreţi ca micii să vă iasă ca cei de la celebrul restaurant bucureştean, trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare deoarece totul durează cel puţin trei zile.

Mai întâi, se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă. Carnea tocată trebuie frământată cu această zeamă timp de o oră. Pe parcurs se adaugă condimentele și sucul de lămâie, dar fără usturoi.

Frământaţi timp de o oră, apoi puneţi carnea la rece până a doua zi, atunci când frământaţi din nou şi adaugaţi şi zeama de usturoi. Se lasă, din nou, compoziţia la rece încă o zi.

Abia în cea de-a treia zi se formează mititeii și se vor unge cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.

Citeşte şi Meniu grătar pentru 1 Mai. Ce să pui pe masă la petrecerea cu prietenii