Cât costă o masă festivă preparată de Chef Cătălin Scărlătescu. Mulți români nu își permit nici câteva sarmale din meniul bucătarului

Chiar dacă a părăsit emisiunea Chefi la Cuțite, Cătălin Scărlătescu nu duce lipsa banilor, mai ales că în preajma sărbătorilor, în localurile bucătarului se lucrează ore în șir pentru preparatele de Crăciun. Ca în fiecare an, Chef Scărlătescu pregătește mâncăruri tradiționale pentru masa de sărbători, însă nu oricine își permite și să le cumpere.

05 dec. 2023, 16:43
Cât costă o masă festivă preparată de Chef Cătălin Scărlătescu. Mulți români nu își permit nici câteva sarmale din meniul bucătarului

De pe mesele românilor pregătite pentru Crăciun nu lipsesc preparate ca sarmale, salată de boeuf sau fripturile de porc suculente.

Citește și Rețetă delicioasă de piftie de porc. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu: „Folosiți mult usturoi!”

Cum gospodinele au mult de lucru luna aceasta, de la a face curățenie în toată casa, până la a prepara câteva feluri de mâncare, celebrul bucătar sare în ajutorul acestora și le oferă alternative.

Deci, dacă te întrebi ce prețuri are Scărlătescu pentru preparatele de Crăciun, rămâi aici și află dacă îți și permiți asemenea meniuri.

Astfel, o porție de 13 sarmale preparate de fostul jurat de la Chefi la Cuțite costă între 69 de lei, iar pentru 27 de bucăți, trebuie să scoți din buzunar 137 de lei.

Cum de pe masa festivă de Crăciun nu lipsește nici salata de boeuf, un kilogram făcut de Cătălin Scărlătescu costă 75 de lei, în timp ce piftia de porc este o altă delicatesă culinară a sezonului și este vândută cu 55 de lei pentru jumătate de kilogram sau 94 de lei porția de 1 kg.

Desigur, acestea nu sunt toate preparatele, de exemplu, friptura de curcan la tavă are 700 de grame și costă 99 de lei. Cea de porc, tot la tavă, de 500 de grame, valorează 64 de lei.

Jumările nu sunt nici ele ieftine, 500 de grame costă în jur de 55 de lei, iar un kilogram de 101 lei. Murăturile asortate costă 37 de lei pentru un kilogram.

Vedeta mesei de Crăciun în fiecare casă este cozonacul, iar Cătălin Scărlătescu vinde 900 de grame cu 99 de lei.

Astfel, Cătălin Scărlătescu are suficiente propuneri pentru toate gusturile. Celebrul bucătar știe că unii clienți sunt mai pretențioși decât alții, astfel că la categoria dulciuri, românii se pot răsfăța cu Choco Muse, un cozonac însirpoat cu vinars și ciocolată belgiană care costă 143 de lei kilogramul.

Un alt fel de cozonac, Chocolate Extravaganza, costă 159 de lei, în timp ce un cozonac Pistachio Madness, pentru cei cu gusturi mai exotice, costă tot 159 de lei.

Printre dulciurile delicioase se numără și Honey Cheese fără zahăr, care costă 210 lei, iar un chec învelit în ciocolată cu fructe confiate costă 49 de lei.

Scărlătescu are și pachete tradiționale la vânzare

De asemenea, bucătarul mai are la vânzare și produse din carne pe care românii le pot prepara așa cum vor!

De exemplu, chiftelele de porc costă 1 kilogram la 89 de lei , în timp ce chifteluțele marinate costă 78 de lei 800 de grame.

Te-ar putea interesa și Cătălin Scărlătescu, momentul adevărului despre plecarea de la Chefi la Cuțite. Pe cine acuză pentru încheierea colaborării cu Antena 1 și ce spune despre Mona Segall

Un pachet tradițional costă 236 de lei. Pachetul conține un cozonac de 900 grame, 27 de sarmale și 1 kg murături asortate. Pachetul Home Flavors are 2 cozonaci, 27 sarmale și 0,7 kg friptură de curcan la tavă și costă 409 lei.

Cei care optează pentru pachetul Swet XMas trebuie să plătească 309 lei. Vor primi însă cozonacul după rețeta lui Chef Scărlătescu, chec învelit în ciocolată cu fructe cofiate, și un tort Pavlova sau unul Red Velvet. Plus un vin din soiul Fetească Neagră, potrivit B1TV.

Pachetul Festin are 2 cozonaci, 27 sarmale, 1 kg piftie de porc sau de pui la alegere, 500 g friptură de porc, 1 kg salata de boeuf cu vită sau pui la alegere și o sticla de vin. Dar costă pe măsură: 585 de lei.