Cât "costă" un iPad în fabrică. Vezi în ce hal sunt trataţi angajaţii Apple GALERIE FOTO

Publicat: Vineri, 27 Ianuarie 2012 12:56 // Actualizat: Vineri, 27 Ianuarie 2012 12:56 // Sursa: RTV.net

Din ce în ce mai multă lume are un iPad, fie că unii îl folosesc pentru că le este util, iar alţii pentru că este "fiţă". Dar cât "costă" crearea acestor gadget-uri cu adevărat ştiu doar muncitorii angajaţi în fabricile Apple din China.

Fabricile de iPad-uri din China sunt un adevărat iad pentru muncitorii angajaţi de Apple. Pe lângă faptul că aceştia muncesc în ture de 24 de ore, ei se "bucură" de expunere la substanţe toxice şi de o securitate precară la locul de muncă.

În 2010, aproximativ 140 de angajaţi au fost răniţi fiindcă au folosit o substanţă toxică la curăţarea ecranelor iPhone-urilor, iar în 2011 patru oameni au murit în urma unor explozii, alţi 75 fiind răniţi.

Compania a fost avertizată, încă dinaintea exploziilor, de condiţiile de muncă periculoase de la fabrica din Chengdu (sud-vestul Chinei), dar se pare că măsurile luate au fost zero, fapt de condamnat, din punctul de vedere al experţilor în siguranţa la locul de muncă.

"Ceea ce este respins din punct de vedere moral într-o ţară este acceptat în afaceri într-o alta, iar companiile profită de acest lucru", a comentat Nicholas Ashford, de la Institutul Tehnologic din Massachusetts.

La fabrica din Chengdu sunt angajaţi 120.000 de oameni. La intrare, muncitorii sunt "încurajaţi" cu mesajul "Trage din greu azi la muncă sau trage din greu mâine să-ţi găseşti un loc de muncă". Sub ferestrele de la etajele superioare au fost montate plase de protecţie, pentru a evita sinuciderile. Muncitorii beneficiază şi de cazare, pentru a fi mereu aproape de locul de muncă, însă ei trebuie să locuiască în camere suprapopulate

Foştii angajaţi acuză compania Apple că "nu este interesată decât de sporirea calităţii produselor şi scăderea costurilor de producţie", neavând nicio importanţă felul în care sunt trataţi cei de la munca "de jos".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apple China condiţii de muncă fabrici de iPad-uri iPad
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 13:31
Răspunde | Votează email 0 email
Jaaz
Mă lămurește și pe mine cineva în legătura cu modul de redactare a știrilor la RTV? Și după ce mă lămurește cineva, poate îmi explică și mie ce fabrică din China este deținută de Apple. FOXCONN vă spune ceva?
1
EUR
4.8731
RON
26 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H