Cât costă un piept de pui la grătar în restaurantul lui Chef Foa. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar

Cât costă o simplă porție de piept de pui la grătar cu cartofi prăjiți la restaurantul lui Chef Foa din București.

13 apr. 2023, 14:52
Cât costă un piept de pui la grătar în restaurantul lui Chef Foa. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar

Chef Foa vinde la restaurantul său piept de pui la grătar cu cartofi prăjiți. Iată ce sumă cere pentru acest preparat, dar și pentru altele.

Acesta deține propriul restaurant, iar meniul este unul diversificat, așa că în el se găsesc de la cele mai simple preparate până la cele mai sofisticate. Prețul cerut este de 31 de lei, alături de garnitură, aceasta costând și ea 10 lei. Așadar, un simplu piept de pui costă la restaurantul lui Chef Foa numai 21 de lei.

Chiar el spune că meniul unui restaurant trebuie să fie făcut după experiența bucătarului, nu după ceea ce își doresc clienții. Potrivit fostului jurat de la Masterchef, el nu a creat până acum meniuri pe placul celor care vin să mnânce, pentru că nu iese ceea ce trebuie. Secretul stă în tehnicile de gătire, care fac preparatele mai interesante.

Citește și: Cât trebuie să plătești dacă vrei să mănânci la restaurantul lui Dani Oțil. Cât costă un simplu burger de vită

„Meniul unui restaurant este, de fapt, o călătorie prin lume, printre gusturi şi printre oameni. Tu ca bucătar îţi ajustezi experienţa la conceptul restaurantului şi astfel iese magia.

Dacă faci un meniu pe placul clientului şi doar pentru el, nu iese ce trebuie. Meniul trebuie să aibă întotdeauna identitatea bucătarului. Adaugi câteva tehnici interesante de pregătire – conservare, afumare, marinare etc. – şi mâncarea devine mult mai interesantă şi, cu siguranţă, unică”, a spus Chef Foa pentru Click Poftă bună.

Citește și: Cât costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu și cum se prepară. Ce ingredient secret folosește să-i dea un gust mai bun

În restaurantul său, prețurile sunt destul de accesibile. De exemplu, o ciorbă costă în jur de 15 lei – ciorba de văcuță cu păstăi de fasole costă 16 lei, iar supa cremă de roșii cu ardei copt este numai 14 lei. Gulașul de porc este 24 de lei, iar un desert nu depășește nici el sume prea mari – o plăcintă cu mere este 1o lei, iar tiramisu costă 12 lei.