Cât de bună este vitamina C în tratarea răcelii?

Îți este mereu frig? Dacă da, atunci este posibil să suferi de deficiență de vitamina C, fiind cea care ajută la tratarea răcelii. Mai multe studii au arătat că o persoană suferă de gripă și răceală, cel puțin de două ori pe an pe an, desigur, în funcție de cât de puternic îi este sistemul imunitar.

RomaniaTV.net
20 dec. 2016, 11:24
Cât de bună este vitamina C în tratarea răcelii?

Răceala este una dintre afecțiunile cele mai comune răspândită în rândul oamenilor de pe tot globul, indiferent de sex și vârstă. Chiar dacă nu este o boală care pune viața în pericol, aceasta poate provoca disconfort.

Răceala poate fi cauzată de:

– infecții virale- infecții bacteriene

– sinuzită

– statul îndelungat în praf- aerul condiționat

Simptomele răcelii includ:

– iritabilitatea tractului respirator

– blocarea tractului nazal

– strănut

– dureri de cap

– tuse

– mucoasă constantă

Citeşte şi  Cei mai mari inamici ai imunităţii

Iată de ce este bună vitamina C pentru răceală:

Vitamina C este un nutrient, sau mai bine spus, un antioxidant care are abilitatea de a stimula producția de noi celule în organism. Și acest lucru înseamnă întărirea sistemului imunitar. În plus, vitamina C permite organismului să absorbă mineralele mai repede, mai ales fierul.Așadar, în urma mai multor studii s-a ajuns la concluzia că, atunci când doza de vitamina C este administrată corect persoanelor care sunt răcite, aceasta poate reduce simptomele prin stimularea sistemului imunitar.

De asemenea, alimentele bogate în vitamine C, cum sunt, fructele citrice sau fructele de pădure, pot ajuta la prevenirea răcelii. Așadar, atunci când dieta este pe bază de alimente care conțin această vitamină, șansele de a te îmbolnăvi sunt reduse cu 45 %.

Cele mai bune surse de vitamina C sunt:

– Ardelul gras roșu

– Pătrunjelul

– Cartoful

– Usturoiul

– Morcovul

– Conopida

– Fructele citrice: portocala, lămâia, clementinele, ananasul.

Băutura care tratează răceala și tusea! Are efect imediat