Cât de costisitor este să ții post în România! Cu cât se vinde telemeaua vegetală în hypermarket-urile Kaufland

Dacă te pregătești pentru marea sărbătoare a Paștelui prin post și rugăciune, acest articol ar putea să fie despre tine. Telemeaua vegetală s-ar putea să fie salvarea ta în zilele de post, totuși câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru 150 de grame? Află acest detaliu pe parcursul articolului.

10 apr. 2024, 22:49
Cât de costisitor este să ții post în România! Cu cât se vinde telemeaua vegetală în hypermarket-urile Kaufland
Cât de costisitor este să ții post în România! Cu cât se vinde telemeaua vegetală în hypermarket-urile Kaufland

Dacă te numeri printre persoanele care au optat pentru o dietă care nu conține alimente de origine animală, sau pur și simplu respecți cutumele ortodoxe, motiv pentru care ții post, telemeaua vegetală s-ar putea să te tenteze. Practic, acest produs s-ar putea să îți salveze zilele de post, mai ales atunci când rămâi fără idei pentru meniul tău.

Citește și: Un român a cumpărat 5 cărucioare-surpriză de la Auchan cu produse la -65% reducere pe loc. Cea mai mare reducere, 2.250 de lei!

Dacă ești fan declarat al lactatelor și, totuși, preferi să le consumi pe cele de origine vegetală, experții în nutriție au un sfat pentru tine legat de brânzeturi. Specialitatea Velemea de la Hochland costă 9.49 lei (150g), adică mai mult decât telemeaua Hochland „normală”. Potrivit etichetei, specialitatea de post este făcută pe bază de ulei de cocos și făină de migdale.

Ce spune Mihaela Bilic despre telemeaua vegetală

În ceea ce privește aportul de proteine pe care-l obține organismul nostru, odată ce consumăm brânzeturile vegetale, Mihaela Bilic explică faptul că acesta ar fi foarte scăzut.

„Nici din punct de vedere nutrițional brânza vegetală nu prezintă interes: Aportul de proteine este foarte redus și vorbim de proteine de calitatea a 2a. Conținutul de calciu este mic, iar calciu vegetal se absoarbe și se utilizează mai slab decât calciu de origine animală. Varianta vegetală nu conține vitaminele A și D prezente în mod natural în lapte și nici vitamina B 12 care există doar în produsele animale. Chiar dacă ați hotărât să fiți vegani, nu merită să consumați brânză vegetală. Decât un produs ultraprocesat, mai bine un pumn de migdale sau semințe. Iar pentru cei cu intoleranță la lactoză, aflați că brânza clasică are doar urme de lactoză. Deci puteți mânca o bucățică mică de brânză adevărată!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Citește și: Tot ce trebuie să știe gurmanzi pofticioși care consumă carne roșie! Care sunt lucrurile care se modifică în corpul tău