Cât de importantă este atingerea în educaţia copiilor

V-aţi gândit vreodată cât de importantă poate fi atingerea în educaţia copiilor? V-aţi gândit că o îmbrăţişare, un “bate cuba”, o strângere de mână pot fi extrem de folositoare în educaţia copiilor?

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 06:47
Cât de importantă este atingerea în educaţia copiilor

Dacă atunci când sunt mici părinţilor li se pare normal să-şi ia copiii în braţe, să-i alinte, să-i gâdile etc., pe măsură ce cresc aceste atingeri devin din ce în ce mai rare. Şi acest lucru nu prea le face bine copiilor ţi nici oamenilor mari. Oamenii au nevoie de atingeri fizice pentru a se simţi acceptaţi, iubiţi.

Iată de ce este importantă atingerea în educaţia copiilor, potrivit specialiştilor de la TodaysParents.com.

Atingerea = Sănătate

“Contactul fizic este important pe toata durata vieţii. Atingerile stimulează receptorii de la nivelul pielii, scad pulsul, stabilizează respiraţia, scad nivelul hormonilor stresului şi îmbunătăţesc sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, atingerea ajută organismul să se menţină sănătos”, explică Tiffani Field, directorul Institutului de Cercetare în domeniul Atingerilor din cadrul Facultăţii de Medicină din Miami. La copii, atingerile au şi mai multe beneficii. Pentru ei este un mod de a exprima sentimentele, iubirea, chiar şi teama, siguranţa. Un copil căruia îi e frică de ceva, se linişteşte în bratele părinţilor.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.