Cât rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpul pacienţilor decedaţi şi ce organe sunt afectate – STUDIU

Cercetătorii germani de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf au efectuat mai multe autopsii pentru că voiau să afle cât timp rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpul pacienţilor decedaţi. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Annals of Internal Medicine, potrivit site-ului Science et Avenir.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 07:57
Cât rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpul pacienţilor decedaţi şi ce organe sunt afectate – STUDIU

Studiul are la bază 12 autopsii ale unor pacienţi decedaţi cu vârsta medie de 73 de ani. Legiștii de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf au folosit un scaner performant pentru analiza țesuturilor, dar și teste PCR pentru detectarea prezenței virusului.

Virusul a fost identificat în plămâni, dar și în alte organe precum faringe, inimă, ficat, rinichi. La unu din patru pacienți, a fost detectat RNA viral în creier și în vene din picior.

 

Raed Arafat: Pacienţii asimptomatici pot să transmită infecţia cu coronavirus

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a infirmat zvonul conform căruia pacienții asimptomatici nu transmit COVID-19, declarând că trebuie să-i protejăm pe cei vulnerabili.

„Dacă eu sunt asimptomatic, dar sunt pozitiv, transmit virusul. Dacă vine cineva de la OMS și ne spune că transmiterea după 14 zile nu mai e plauzibilă, atunci spunem că 14 zile stai asimptomatic și apoi, chiar dacă ești pozitiv, nu mai transmiți și poți să pleci în comunitate.

Citeşte şi: Arafat, despre redeschiderea grădiniţelor şi creşelor private: Nu s-a discutat în prezenţa mea, ministrul Educaţiei nu a fost acolo

Dar noi trebuia să-i protejăm pe cei care sunt vulnerabili, trebuia să oprim răspândirea de către oamenii care sunt pozitivi, dar sunt asimptomatici. Așa s-a transmis în comunitate. Urci în autobuz, nu ești simptomatic sau ești foarte ușor simptomatic, dar infectezi câteva persoane până ai coborât din autobuz”, a spus Arafat.

 

Raed Arafat: Clar ne pregătim pentru valul doi de coronavirus

Raed Arafat susţine că ar fi „neprofesionist” să spună că un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19 nu va exista şi consideră că este nevoie de „o formă” de stare de alertă. „O formă de stare de alertă va trebui, care va fi conţinutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase (…) poate că aşa se poate discuta la nivel politic. Eu sper totuşi să se ajungă la o înţelegere pe linie politică, pentru că, ca situaţie, pe linie medicală, pe linia de coordonare nu vom putea să lucrăm într-o situaţie de normalitate totală când noi nu suntem, de fapt, într-o situaţie de normalitate totală”, afirmă Arafat.