Cât se fierbe spanacul, de fapt. Cauza pentru care nu iese gustos de fiecare dată. Multe bucătărese fac această greșeală

Dacă ai mâncat vreodată spanac, trebuie să știi și cum se prepară, de fapt, această mâncare. De exemplu, multe gospodine nu știu pentru cât timp ar trebui fiert spanacul. Rămâi aici și află.

12 mart. 2024, 22:19
Cât se fierbe spanacul, de fapt. Cauza pentru care nu iese gustos de fiecare dată. Multe bucătărese fac această greșeală

Spanacul este foarte benefic pentru organismul tău, deși mulți dintre români nu sunt fanii acestei plante legumicole.

Citește și Ghiveci țărănesc de post cu legume! Rețeta bunicii Anica care îți va lăsa gura apă. Trebuie neapărat să o încerci în postul Crăciunului

Spanacul este una dintre cele mai benefice legume pentru organism, oase, și în general, pentru sănătatea ta. Din păcate, nu este în topul preferințelor pentru mulți români, mai ales pentru cei mici.

Spanacul congelat este cea mai răspândită formă a acestei legume și nu este greu de preparat.

Poți găti spanacul congelat în mai multe feluri, de exemplu, la oală, la tigaie sau în microunde. Dacă vrei să gătești spanacul în oală, trebuie să îl adaugi într-un vas cu apă și lasă-l la foc mediu timp de 6-8 minute după ce a dat apa în clocot.

Apoi îl poți condimenta cum dorești, după gust.

La tigaie este cam la fel de ușor de gătit. Adaugă spanacul într-o tigaie și amestecă în mod constant timp de 5-7 minute la foc mediu.

Pentru cât timp ar trebui să fiarbă spanacul

Spanacul poate fi consumat în mai multe forme, începând de la supe și pireuri, până la rulade sau brioșe.

De altfel, este foarte important modul de preparare atunci când gătești spanacul, deoarece nutrienții trebuie să se păstreze.

În cazul copiilor, specialiștii în domeniu recomandă ca spanacul să fie opărit, nu fiert. Cel mai indicat este să pui apă într-o oală, iar când se clocotește, adaugi plana legumicolă în oală pentru 1-2, maximum 3 minute.

Citește și Cină rapidă, gustoasă și sănătoasă! Cum prepară gospodinele adevărate, în doar 15 minute, o mâncare demențială! Ai nevoie doar de piept de pui și câteva legume

De reținut faptul că nu este indicat să acoperi spanacul cu capacul, pentru că va elimina acidul oxalic prin aburi. După ce este scos din apă, trebuie lăsat puțin să se scurgă. Procesul nu este deloc complicat, deci, spor la gătit și la mai multe mese sănătoase!