Cât timp ai nevoie să mergi pe jos pentru a anula efectele statului jos toată ziua: un minut de mers pentru 30 de minute de stat la calculator

Deloc surprinzător, rezultatele au arătat că cinci minute de mers pe jos pentru fiecare 30 de minute de șezut a fost cea mai benefică.

10 mart. 2023, 12:22
Cât timp ai nevoie să mergi pe jos pentru a anula efectele statului jos toată ziua: un minut de mers pentru 30 de minute de stat la calculator

Gretchen Lidicker și-a obținut diploma de master în fiziologie, cu accent pe medicina alternativă de la Universitatea Georgetown. Ea este autoarea cărților „Secretele de zi cu zi cu ulei de CBD” și „Secretele de zi cu zi cu magneziu”.

Dacă, în cuvintele lui Dolly Parton, lucrezi între 9 și 5, există șanse mari să stai jos pentru o bună parte a zilei. Știm cu toții că să stai pe scaun nu este atât de bine pentru noi; studiu după studiu au arătat că acest lucru poate contribui la o gamă largă de afecțiuni, de la obezitate la dureri de spate.

Cum își menține Teo Trandafir silueta: „Singura dietă care trece testul timpului este stilul de viață sănătos”
Dar acum, un studiu ne spune ce trebuie să facem pentru a contracara efectele statului pe scaun toată ziua. Cum? Spunandu-ne exact cât de des și pentru cât timp trebuie să ne ridicăm in picioare.

Puterea exercițiului „gustări”.
Condus de Keith Diaz, Ph.D., profesor asociat de medicină comportamentală la Universitatea Columbia, acest studiu a testat o varietate de mini-sesiuni de mers pe jos, pe care le-au numit „gustări” cu exerciții fizice, pe un grup de 11 adulți. Toți cei 11 participanți au stat opt ore într-un scaun de birou, ridicându-se doar pentru a folosi baia sau pentru „gustările” prescrise de exerciții. În timp ce participanții stăteau acolo (nu iti face griji, li s-a permis să lucreze, să citească sau să folosească smartphone-urile!), cercetătorii și-au măsurat nivelul zahărului din sânge și al tensiunii arteriale, care sunt indicatori buni ai sănătății cardiovasculare.

Diferitele tipuri de „gustări” cu exerciții au inclus:

1 minut de mers la fiecare 30 de minute de stat jos

1 minut de mers pentru fiecare 60 de minute de stat jos

 5 minute de mers pentru fiecare 30 de minute de stat jos

 5 minute de mers pentru fiecare 60 de minute de stat jos

 

Fără mers (cu excepția pauzelor de baie)
Deloc surprinzător, rezultatele au arătat că cinci minute de mers pe jos pentru fiecare 30 de minute de șezut a fost cea mai benefică. Ceea ce a fost surprinzător, însă, a fost cât de benefic a fost acest exercițiu „gustare”. Deși cinci minute nu par prea multe, o pauză de cinci minute de mers pe jos poate compensa unele dintre cele mai dăunătoare efecte ale statului pe scaun toată ziua.

Ce dietă ține Andreea Bălan: „Biscuiții cu gem sunt nelipsiți de la miezul nopții””
Puterea mersului de 5 minute.
Mai exact, studiul a constatat că cinci minute de mers pe jos au dus la o reducere semnificativă statistic a nivelului de zahăr din sânge și a tensiunii arteriale. După mese copioase, participanții care au mers cinci minute la fiecare 30 de minute au avut vârfuri de zahăr din sânge cu 58% mai mici decât cei care au stat toată ziua. Rezultatele au arătat, de asemenea, că mersul pe jos timp de un minut la fiecare 30 de minute a fost, de asemenea, benefic, dar nu atât de mult. Mersul pe jos o dată pe oră, fie pentru un minut, fie pentru cinci minute, nu a beneficiat de nivelul zahărului din sânge.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.