Cât timp avem anticorpi COVID-19 după infectare. Studiu

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific Nature Communicatios, anticorpii dobândiţi în urma infectării cu noul coronavirus durează cel puţin nouă luni, indiferent dacă persoana infectată a dezvoltat sau nu simptome ale bolii.

20 iul. 2021, 15:34
Cât timp avem anticorpi COVID-19 după infectare. Studiu
Cât timp avem anticorpi COVID-19 după infectare. Studiu

Cât timp avem anticorpi COVID-19 după infectare. Conform cercetătorilor de la Imperial College London şi Universităţii din Padova, nivelurile de anticorpi ″se menţin ridicate″⁣ timp de cel puţin nouă luni.

Cât timp avem anticorpi COVID-19 după infectare

Citeşte şi Virgil Musta spune cât timp ai anticorpi COVID după vaccinare

Aproximativ 3.000 de locuitori din Vo’, un oraş din nordul Italiei carantinat cu ajutorul armatei la începutul anului 2020, au fost testaţi pentru anticorpi în luna mai 2020 şi, din nou, în noiembrie.

″Marea majoritate a infecţiilor cu SARS-CoV-2 (coronavirus), indiferent de prezenţa simptomelor, dezvoltă anticorpi″⁣, conform cercetării publicate luni în jurnalul ştiinţific Nature Communications.

La sfârşitul anului trecut, ″nivelurile detectabile de anticorpi″⁣ s-au menţinut la 98,8 procente dintre persoanele care au contractat virusul în februarie sau martie.

Potrivit cercetătorilor, au fost descoperite chiar şi cazuri de creştere a nivelului de anticorpi, ceea ce sugera ″potenţiale reinfectări″⁣ şi un posibil ″⁣impuls dat sistemului imunitar″⁣.

Majoritatea estimărilor, inclusiv cele ale producătorilor, sugerează faptul că vaccinurile contra coronavirusului oferă cel puţin şase până la opt luni de imunitate împotriva variantelor iniţiale, cu toate că studiul efectuat de Universitatea din Washington şi publicat luna trecută în jurnalul Nature sugerează că imunitatea ar putea fi ″pentru totdeauna″⁣, în funcţie de tipul de vaccin utilizat.

″Trebuie să continuăm să monitorizăm persistenţa anticorpilor pentru perioade mai lungi de timp″⁣, a atras atenţia Enrico Lavezzo de la Universitatea din Padova, conducătorul echipei de cercetători ale cărei teste au sugerat probabilitatea ca una din patru infecţii să fie răspândită în cadrul gospodăriilor, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi Tratamentul cu anticorpi care reduce mortalitatea pacienților cu Covid. Ce arată studiul cercetătorilor britanici


loading...
Partenerii noștri