Capitala, cel mai aglomerat oraş din UE. Cât timp petrec bucureştenii în trafic şi care a fost cea mai aglomerată zi de anul trecut

Potrivit unui studiu realizat de TomTom, Bucureștiul este pe locul 4 în Europa și pe locul 14 în lume într-un top al celor mai aglomerate orașe din punct de vedere al circulației cu mașina. 

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 10:03
Capitala, cel mai aglomerat oraş din UE. Cât timp petrec bucureştenii în trafic şi care a fost cea mai aglomerată zi de anul trecut

Indicele de congestie din trafic a crescut cu patru procente, până la 52%, chiar dacă Bucureştiul a coborât un loc în topul european și trei în topul mondial. Indicele de aglomerare a arterelor urbane este calculat pentru 416 orașe din 57 de țări de pe șase continente pentru anul 2019.

În topul european, capitala României se află după Moscova, Istanbul și Kiev, pe următoarele locuri fiind Sankt Petersburg, Dublin, Odesa, Lodz, Cracovia și Novosibirsk.

Citeşte şi: Bătăia în strădă în Capitală. Doi şoferi s-au luat la ceartă în mijlocul intersecţiei – VIDEO

Pe primele 10 locuri din lume se află Bengaluru (India), Manila (Filipine), Bogota (Columbia), Mumbai, Pune (India), Moscova (Rusia), Lima (Peru), New Delhi (India), Istanbul (Turcia) și Jakarta (Indonezia).

Potrivit TomTom, cea mai lejeră zi de anul trecut a fost duminică, 28 aprilie, iar cea mai aglomerată a fost joi, 21 noiembrie. 

Citeşte şi: Prins în fapt! Un bărbat a fost blocat în trafic, după ce a furat un autoturism

Calculele realizate de companie arată că la orele de vârf de dimineață un șofer bucureștean stă în trafic, în medie, 28 de minute în plus la un drum care ar trebui să dureze 30 de minute. La orele de vârf de seara, timpul petrecut în plus în trafic este de 31 de minute.