Câtă pâine trebuie să mănânci într-o zi. Nutriționist: „Mai mult nu avem nevoie”

Românii sunt mari consumatori de pâine. Specialiștii în nutriție susțin că produsele din cereale conțin fibre, vitamine și minerale și sunt bune pentru organism.

06 dec. 2023, 10:34
Câtă pâine trebuie să mănânci într-o zi. Nutriționist: „Mai mult nu avem nevoie”

Cantitatea de pâine sau cereale necesară organismului variază în funcție de vârstă, sex, stil de viață, obiective personale, spun nutriționiștii.

Citește și: Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Cum să iasă gustoasă și pufoasă

„Pâinea e foarte bună. Este pâinea noastră cea de toate zilele. E foarte bună. 150-200 de grame de pâine pe zi ar trebui să mâncăm. Mai mult nu avem nevoie. Acel ”papă, ia cu pâine că pâinea ține de foame” devine păgubos. Cea mai bună pâine ar fi pâinea din cereale integrale, numai că ce găsim noi ca pâine neagră pe piață e un fel de pâine vopsită. Cea mai bună pâine este cea pe care o găsești la magazinul de lângă tine.

Citește și: Vești uriașe pentru domnișoare! Care este pâinea care nu te îngrașă absolut deloc

Câtă, aici e discuția. Trebuie cântărită. Aici e mai complicat. E ușor de spus. Mai mult de 200 de grame de pâine nu văd de ce ți-ar trebui într-o zi, dacă nu ești durduliu. Dacă ești durduliu, poți să scazi la 150 de grame pe zi. Am fost cu toții obișnuiți că pâinea ține de foame. Dacă nu simt gust de pâine în gură parcă nu îmi ajunge mâncarea, parcă nu mă satur. Este de văzut cât anume mâncăm”, a explicat Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, pentru DC MEDICAL.