Cătălin Predoiu, despre desfiinţarea Secţiei Speciale. „Proiectul este în stadiul de finalizare”

Ministrul Justiției a declarat luni că proiectul privind desființarea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din Justiție este în stadiu de finalizare. Cătălin Predoiu a explicat că este "o chestiune de zile" până când proiectul va fi pus în dezbatere.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 13:06
Cătălin Predoiu, despre desfiinţarea Secţiei Speciale. „Proiectul este în stadiul de finalizare”

„Proiectul este în stadiul de finalizare, mai avem câteva nuanţe de discutat. Aş fi preferat să pot discuta şi cu conducerile Parchetelor proaspăt numite, dar timpul nu ne permite acest lucru, mai durează procedura de numire prin procedura de avizare a CSM – secţia de procurori, apoi la Preşedinţie. Probabil că o să facem acest lucru, respectiv punerea în dezbatere publică înainte de a se face aceste numiri eventual de către domnul preşedinte al României. Proiectul va merge către CSM pentru discuţii pe fond şi pentru aviz”, a precizat Predoiu, după Biroul Politic Naţional al PNL, conform Agerpres.

Predoiu a menționat că este o „chestiune de zile” până când proiectul ce vizează desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie va fi pus în dezbatere.

„Este o prioritate pe care noi vrem să o îndeplinim, nu o să o vedem respinsă de o majoritate ostilă. Trebuie să avem în vedere şi contextul în care lansăm acest proiect şi să ne asigurăm că traiectul său este unul prin avizare, aşa cum ne dorim, în sensul adoptării sale şi nu al respingerii”, a afirmat ministrul Justiţiei.

La sfârșitul lunii decembrie, Guvernul a adoptat Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).


loading...