Cătălin Predoiu, despre povestea pompierului cu mâinile arse în explozia de la Crevedia: „Mi-au dat lacrimile”

Tragedia de la Crevedia provocată de exploziile care au avut loc la un depozit GPL a șocat o țară întreagă. În ultimele zile, pe rețelele de socializare a circula o imagine a unui pompier ars la mâini, a cărui poveste a fost aflată de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

29 aug. 2023, 22:40
Cătălin Predoiu, despre povestea pompierului cu mâinile arse în explozia de la Crevedia: „Mi-au dat lacrimile”
Cătălin Predoiu, despre povestea pompierului cu mâinile arse în explozia de la Crevedia

Cătălin Predoiu, despre povestea pompierului cu mâinile arse în explozia de la Crevedia. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat marți că fost în vizită, la spitalul unde se afla pompierul rănit.

Citește și Cătălin Predoiu propune confiscarea mașinilor şoferilor drogați. Termenul pentru restituirea permisului anulat ar putea crește la 3 ani. „Vrei carnet, test antidrog!”

Cătălin Predoiu, despre povestea pompierului cu mâinile arse în explozia de la Crevedia

Cătălin Predoiu a precizat că l-a întrebat pe pompier dacă avea mânuși şi de ce nu le-a purtat în momentul intervenției la incendiu.

Oficialul a subliniat că pompierul i-ar fi confirmat că avea mânuși însă le-ar fi dat jos pentru a se răcori puţin moment în care ar fi fost surprins de suflul celei de-a doua explozii când şi-a protejat instinctiv faţa.

”Și acum ce să faci? Să-l sancționezi? El își risca viața acolo și a zis că-și dă 15 secunde mănușa jos. Nu s-a inventat mănușa cu răcitor. Omul s-a culcat la pământ și și-a pus mâna pe față. A știut ce a făcut, dar și-a expus mâinile”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu, într-un interviu pentru DC News.

De asemenea, ministrul a declarat că a rămas profund impresionat şi chiar i-au dat şi lacrimile în momentul în care pompierul i-a spus că abia așteaptă să se facă bine pentru a se întoarce înapoi la misiuni.

„Eu nu sunt ușor de impresionat, dar îmi dădeau lacrimile, când mi-a spus că ”vreau să scap de astea să mă întorc acum înapoi”. Nu înfloresc, nu exagerez, nu mint” a mai spus Cătălin Predoiu.

Localnicii comunei Crevedia din județul Dâmbovița au trecut prin clipe de teroare sâmbătă seară, atunci când au auzit o bubuitură puternică, urmată de flăcări înalte, în locul unde se afla o stație GPL. Din păcate, au urmat câteva explozii care au făcut mai multe victime, zeci de persoane fiind rănite în urma incendiului cumplit, unele dintre ele rămânând chiar și pe drumuri, după ce casele le-au fost distruse.

Familia care locuia chiar în fața stației GPL din Crevedia trăiește clipe de groază, după ce casa lor a ars din temelii în cumplitul incendiu. Unul dintre membrii familiei, care nu era în țară la momentul producerii incidentului, a aflat prin telefon că rudele lui au fost afectate de explozii. Bărbatul a povestit că tatăl lui a auzit un zgomot puternic și a ieșit fața casei pentru a vedea ce se întâmplă, moment în care a fost afectat de suflul exploziei, având acum arsuri pe 99% din corp.

Inițial, fiul bărbatului rănit, care locuiește în străinătate, a fost anunțat de vecini că părinții și sora lui au murit, pentru că erau de negăsit, însă a aflat ulterior că flăcările de la stația GPL s-au extins și au ajuns până la casa lor, care a fost distrusă în incendiu. Bărbatul a aflat apoi că mama și sora lui au trecut prin clipe infernale, fiind nevoite să își părăsească locuința și să stea, toată noaptea, pe câmp, fără haine sau încălțăminte, până când un vecin le-a găsit și le-a ajutat.

„Am fost contactat doar de vecinii din sat. Un singur vecin a încercat să dea de familia mea pentru a-i ajuta. În urmă cu zece minute vorbisem cu ei și apoi nu mai răspundea nimeni la telefon. M-a sunat cineva și mi-a spus că toți sunt morți pentru că nimeni nu știau unde sunt. Într-un târziu am dat de verișoara mea care mi-a spus tot ce s-a întâmplat. Tata a auzit un zgomot puternic, fiind acel transfer de gaz. A ieșit la strada și atunci a fost izbit de suflul exploziei. Mi s-a spus că are arsuri pe 99% din corp, că este un caz foarte greu să că trebuie să ajung în țară”, a declarat un membru al familiei, potrivit Antena 3

Citește și Reguli noi la obținerea permisului auto! Test antidrog obligatoriu pentru viitori șoferi. Cătălin Predoiu a aruncat bomba care îi bagă în sperieți pe tinerii consumatori