Cătălin Scărlătescu tună şi fulgeră în privinţa procesului cu Antena 1: „Și-au permis să nu ne dea banii, o să plătească”

După Florin Dumitrescu, chef Cătălin Scărlătescu a răbufnit şi el, la câteva luni după ce și-a dat demisia din cadrul emisiunii culinare.

12 mart. 2024, 14:37
Cătălin Scărlătescu tună şi fulgeră în privinţa procesului cu Antena 1: „Și-au permis să nu ne dea banii, o să plătească”
Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit salariul. Cum i s-a dublat după doar 30 de zile

Cătălin Scărlătescu rupe tăcerea sşi aduce acuzațiile grave pentru Antena 1 la câteva luni după ce a părăsit show-ul culinar. Celebrul chef a dezvăluit că nici el, dar nici cei doi colegi ai săi nu au fost plătiți pentru munca pe care au depus-o în cel de-al 12-lea sezon al emisiunii culinare.

Acum, Scărlătescu spune, nemulțumit, că va face tot posibilul pentru a-și primi banii și pentru a-i pedepsi pe cei care sunt de vină pentru această situație.

Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, melancolici după Chefi la cuțite: „Îmi aduc aminte de amuletă”

„Este foarte simplu. Stimabila …(n.r. postul de televiziune unde a lucrat) nu ne-a dat banii pe Sezonul 12 pe care ei au încasat toți banii din lume. Nu ne-au plătit salariul de interesanți ce sunt. Nu vreau să i se întâmple nimic televiziunii, vreau doar să îmi dea banii, munciți cu sudoarea frunții.

După ce m-au dat în judecată și mi-au cerut toate milioanele din lume… săracii, băieții ăia care au cerut milioane, știu să numere atât? Nu este o situație delicată, vă spune Scărlătescu,… o face delicată…. visează cai verzi pe pereți. Și-au permis să nu ne dea banii. Eu îmi dau drumul la restaurant și îmi văd de treaba mea, de viața mea. După…, nu există moarte. Există viață în continuare, nu murim. Nu… ne-a făcut pe noi. Noi trei am făcut… mare. Când am ajuns eu în…, nu era așa mare rating. Cred că nu sunt primul din… care a plecat fără bani, dar vor plăti pentru că ei au încasat pentru sezonul 12 de la alții și mi-au oprit din bani. O să plătească pentru treaba asta”, a declarat Cătălin Scărlătescu, conform Cancan.ro.

Florin Dumitrescu, primele declarații publice despre plecarea de la „Chefi la cuțite”: „Nouă ani de zile n-am existat, din punct de vedere profesional. Dumnezeu e sus și vede tot răul ăsta gratuit”

În urmă cu câteva luni, Florin Dumitrescu, alături de colegii lui, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, au părăsit competiția „Chefi la cuțite”, cu doar puțin timp înainte de începerea filmărilor pentru noul sezon, spunând că se simt prea obosiți să continue. Ulterior, cei trei au fost chemați în judecată pentru gestul lor.

Florin Dumitrescu și-a făcut curaj să vorbească în fața a milioane de români despre episodul plecării din cadrul show-ului. El a spus că se confruntă că două procese pe rol din partea avocaților și nu știe care va fi deznodământul.

Citește și Vești triste despre marele actor Florin Piersic! Fiul său a făcut anunțul care i-a îndurerat pe fani

„Sunt foarte multe chestii de clarificat și multe aspecte pe care nu le pot clarifica, de altfel, fără să fiu acuzat după aceea de cine știe ce. Și în condițiile în care ne aflăm acum, în condițiile în care mă aflu acum cu procesul pe rol, cu amenințări de la avocați – cred că nici amenințare nu pot să le numesc: cu notificările pe care le primesc de la avocații fostului trust cu care am colaborat… Da, e sensibilă povestea. Nu știu cum să fac legătura cu toate articolele negative din presă din ultima perioadă și cu toate conturile de TikTok care mă dau divorțat de familie și în care apar tot felul de probleme personale care nici măcar nu sunt reale, de altfel, cu situația în care ne aflăm.

Adică nici nu știu: am voie, sau nu am voie să fac acest filmuleț, să-l postez, să-l fac public? Mi se pare că e așa, într-o zonă super gri. Eu, ca persoană publică sau privată, nu contează, eu ca persoană mi-am pierdut dreptul la libera exprimare, mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile, doar pentru că am semnat un contract. E un pic dubios, și un pic cam greu de dus, dar ca să știți, măcar să înțelegeți situația în care trec prin acest moment: am două procese pe rol în civil, pentru, să spunem așa, interpretarea unor cauze din contract, interpretare pe care o va decide judecătorul de partea cui e dreptatea: de partea angajatorului, sau de partea mea.

Confidențialitatea pe care eu am semnat-o în acest contract mă împiedică să vorbesc cu libertate și cu ușurință să spun despre ce e vorba și cum stau lucrurile, de fapt – nu am voie să fac asta. Nu pot nici să reacționez public la bățul băgat prin gard de diverși oameni sau diverse articole, n-am cum. Bă, dar începe să deranjeze un pic. De-aia zic că Dumnezeu e sus și vede, și tot răul ăsta pe care-l fac unii oameni, și tot răul ăsta gratuit, și prin simplă răzbunare, la un moment dat se va întoarce împotriva lor”, și-a început Florin Dumitrescu mărturisirile, prin intermediul clipului de pe Instagram.

Florin Dumitrescu a vorbit înainte de Cătălin Scărlătescu: „Eu 9 ani de zile n-am existat din punct de vedere profesional”

Cheful a spus că singura speranță și-o pune în Dumnezeu. A amintit de compromisurile pe care le-a făcut și a mărturisit că acest scandal l-a lăsat cu un gust amar.

„Nu le doresc asta, adică să nu mă înțelegeți greșit, eu nu trăiesc răul ăsta cu speranța că la un moment dat se va întoarce împotriva lor, dar e firesc, așa e viața, așa e karma: faci rău, ți se întoarce rău, faci bine, ți se întoarce bine. Crezi sau nu în Dumnezeu, crezi sau nu în karmă, răul făcut se va întoarce sub orice formă.

Eu personal, vă spun sincer, timp de 9 ani de zile am crezut că am lucrat într-un loc mișto și mi-am dedicat acești ultimi 9 ani cu speranța că fac bine. Bă, s-a șters cu buretele tot. Eu 9 ani de zile n-am existat, din punct de vedere profesional. Și-atunci ce fac? Nu stau eu liniștit, lângă familia mea, timp pe care eu l-am pierdut efectiv departe de ei, cu compromisurile pe care le-am făcut de-a lungul vremii, compromisuri de care habar n-aveți niciunul dintre voi.
Fanii „Chefi la cuțite” îi plâng pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea: „Superbii noștri chefi! Vă vrem în aceeași formulă, indiferent în care televiziune! Sunteți cei mai tari!”
La ce compromisuri am fost „supus”, să zicem, doar pentru că aveam un contract semnat. De-aia, oameni buni, aveți grijă pe cine lăsați în casa voastră și aveți grijă în ce casă intrați. Atât. M-am răcorit. Nu știu cât o să mă coste chestia asta, poate încă un proces pe rol, cine știe? Că libertatea de exprimare se pare că e doar de-o anumită teapă. Nu o avem toți, și în orice caz nu o avem toți egală”, a încheiat Florin Dumitrescu.

Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au format, timp de ani buni, cel mai apreciat trio din televiziunea românească. În urmă cu câteva luni însă, cei trei chefi au părăsit show-ul culinar care îi consacrase, fiind ulterior dați în judecată de postul TV cu care aveau contract. La câteva luni de la acel moment, Scărlătescu a luat foc și a dezvăluit ce l-a făcut să renunțe definitiv la colaborare.

După 12 sezoane în care Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu au jurizat cunoscutul show culinar, cei trei chefi au decis să rupă orice legătura cu postul de televiziune unde au lucrat în ultimii ani, fiind ulterior dați în judecată pentru că nu au respectat contractul. La câteva luni după ce și-au dat demisia, Cătălin Scărlătescu a răbufnit și a făcut acuzații grave la adresa foștilor săi angajatori.