Câți bani câștigă un angajat BMW. Ce salarii primesc tehnicienii, inginerii și managerii

Bavarian Motor Works (BMW) este una dintre cele mai mari companii producătoare de autovehicule la nivel internațional. Ce salarii au angajații de aici.

03 aug. 2023, 09:41
Câți bani câștigă un angajat BMW. Ce salarii primesc tehnicienii, inginerii și managerii
Ce salariu primește un angajat al companiei BMW

BMW este una dintre cele mai mari companii producătoare de mașini la nivel internațional. angajații companiei fiind mulțumiți de condițiile de muncă, chiar dacă industria auto din Germania se confruntă cu o criză, în special din cauza creșterii costurilor de producție.

Angajații de aici au salarii uriașe. Tehnicienii în mecatronică de vehicule primesc un salariu mediu brut anual de 36.400 de euro la BMW, iar muncitorii calificați din producție pot ajunge la un salariu de până la 42.100 euro.

Citește și: Ce salariu primea un casier la Carrefour, înainte de instalarea caselor self-pay. Tot mai mulți angajați sunt predispuși să-și piardă locul de muncă

Dezvoltatorii de software și  imginerii câștigă între 77.200 de euro și 88.900 euro brut pe an. Un lider de echipă primește un salariu anual brut de 114.500 de euro, iar stagiarii sunt plătiți cu 17.300 de euro brut.

Cele mai mari salarii de la BMW sunt, de departe, cele ale managerilor de top, cărora le intră în conturi câteva milioane de euro pe an. Conform rapoartelor, oricine este interesat de un loc de muncă aici se poate aștepta la un salariu mediu brut între 2.399 euri și 5.819 euro, potrivit ziarulromanesc.de.

Citește și: Ce salariu primește un bucătar, un chelner sau un medic în Spania. Unii români nici nu visează la atâția bani

Pe lângă salariu, angajații primesc în mod regulat și un bonus de performanță. Contractul colectiv IG Metall prevede și plata de concediu de 69% dintr-un salariu lunar. Astfel angajații BMW pot conta pe circa 13,7 salarii lunare pe an. De asemena, acestea sunt completate cu un bonus de împărțire a profitului. În funcție de nivelul tarifului, această împărțire a profitului s-a ridicat, de exemplu, între 9.175 și 15.700 de euro în 2019.