Câți bani ia pe zi un livrator de mâncare, în București. „Lucrez full-time și fac asta de aproximativ 10-15 ani”

Livratorii de mâncare sunt din ce în ce mai întâlniți în București și în orașele mari. Merg cu bicicleta, cu scuterul sau cu mașina ca să ducă comenzile rapid și în siguranță.

21 feb. 2024, 09:29
Câți bani ia pe zi un livrator de mâncare, în București. „Lucrez full-time și fac asta de aproximativ 10-15 ani”

Cererile se înmulțesc în Capitală, mai ales în a doua parte a zilei, arată datele unei companii de livrări.

Livratorii au mai mult de muncă după ora 18:00, 25% dintre comenzile din ultimul an au fost înregistrate în intervalul orar 18-20. Sunt și unele localuri care pregătesc mâncare până spre diminață, iar efortul angajaților e răsplătit.

Dacă cumva vă întrebați și care e salariul unui livrator, avem și răspunsul. „Dacă ieși și te ții, faci între 10-20 și ajungi la o medie de 2,3 milioane pe zi”, a spus un livrator din București.

Citește și Care români care vor primi pensie mai mică după recalculare. Explicaţiile date de Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii

Câți bani ia pe zi un livrator de mâncare, în București

Cel mai solicitant este la mijlocul săptămânii, spun angajații din domeniu. Cele mai aglomerate zile sunt „începând de joi, vineri, sâmbătă, duminică”.

„Depinde și cum ieși, eu de exemplu ies de la 12 și până seara la 12-1”, a mai livratorul.

Cel mai mare obstacol care sta în calea livrării la timp îl reprezintă traficul. „Nu este dificilă vremea, dificil este traficul. Cam ăsta ar fi singurul impediment, traficul și nerespectarea regulilor de circulație de către mașini”.

Pentru unii livratori acest job le poate asigura un trai decent și un venit stabil, în schimb pentru alții este o modalitate de a-și crește veniturile lunare.

„Lucrez asta full-time și fac asta de aproximativ 10-15 ani”, a spus un livrator, în timp ce un altul a explicat că: „Nu este singurul job, mai am încă un job, acesta este jobul cu numărul doi”.

Citește și Ce sumă primește ca despăgubire Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „La vârstă asta de 80 de ani, de ce mă pot eu apuca?”