Câți bani primesc în plus la pensie românii cu experiență în grupa I sau II de muncă. Beneficii financiare uriașe pentru cei care au muncit în condiții grele

Pensionarii care au lucrat pentru o perioadă de 5-10 ani în grupa I sau II vor primi mai mulți bani la recalcularea pensiei, arată noua lege a pensiilor.

08 mai 2024, 20:07
Câți bani primesc în plus la pensie românii cu experiență în grupa I sau II de muncă. Beneficii financiare uriașe pentru cei care au muncit în condiții grele

Câți bani primesc în plus la pensie românii cu experiență în grupa I sau II de muncă. Sumele de bani depind foarte mult de numărul de ani lucrați. Se primesc de la 100 de lei pentru cinci ani la grupa II, până la 405 lei pentru zece ani în grupa I. Bonusurile ar trebui să aducă un plus financiar consistent pentru pensionarii care au muncit în condiții dificile.

Câți bani primesc în plus la pensie românii cu experiență în grupa I sau II de muncă

Câți bani primesc în plus la pensie românii cu experiență în grupa I sau II de muncă. Fostul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus că noua lege a pensiilor vine cu numeroase avantaje pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă sau speciale. „Peste 3 milioane de români vor avea majorări din septembrie. Cei cu 40 de ani contributivi ies la pensie fără penalizare. Pentru anii de studiu superioare românii primesc puncte. Pensiile vor fi majorate fără excepție. Beneficiile din vechea lege rămân, noua lege vine cu plusuri. Pensionari să știe că noua lege garantează majorări anuale. Punctele de stabilitate răsplătesc munca românilor. Cei care muncesc mai multe primesc puncte de stabilitate”, a menționat ministrul.

Citește și Taxele și impozitele cresc în București. De când se aplică noile sume cerute de stat

Câți bani primesc în plus la pensie românii cu experiență în grupa I sau II de muncă. Când spunem beneficii ne referim la reducerea vârstei de pensionare, stagiul suplimentar conform perioadei de muncă deosebite sau speciale, precum și un bonus pecuniar de 0,5% pentru cei care au lucrat în grupa I și de 0,25% pentru cei din grupa II.

Vestea majorării pensiilor pentru cei care au lucrat în grupa I sau II este una extraordinară, mai ales că vorbim de pensionari care și-au dedicat o bună parte a vieții lor muncii în condiții dificile.

Măsura ar putea, totodată, să încurajeze și alte persoane să aleagă aceste tipuri de muncă, tocmai pentru că s-ar bucura de beneficii consistente oferite de pensionare. La final, contează mult ca aceste schimbări legislative să aducă beneficii reale pentru pensionarii cu experiență și să le asigure un trai decent.

Citește și Românii nu-și mai caută locuri de muncă în străinătate. Schimbare radicală în doar câțiva ani