Câţi oameni pot participa la o petrecere după ziua de 1 iunie. Anunţul ministrului Marcel Vela

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a declarat vineri că după data de 1 iunie nu se modifică restricțiile privind adunările private. Astfel, și după relaxările care vor intra în vigoare de luni, la petrecerile private care se desfășoară în aer liber pot participa cel mult 16 persoane, iar dacă petrecerea este organizată într-un apartament pot participa maximum 8 persoane.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 14:35
Câţi oameni pot participa la o petrecere după ziua de 1 iunie. Anunţul ministrului Marcel Vela

„Ca și înainte, la petrecerile private în aer liber pot participa 16 persoane, iar în spații închise, de exemplu într-un apartament, maxim 8. Acuma a rămas aceeași regulă și după 15 iunie, pentru că nu s-a internvenit pe zona de petreceri private”, a declarat ministrul Internelor.

Ministrul de Interne a mai spus că după data de 15 iunie autoritățile vor discuta cu specialiștii și vor decide în ce va consta următorul val de relaxări.

Citeşte şi: Românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria stau la întoarcere 14 zile în izolare. De când ar putea fi ridicată măsura 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că începând din 1 iunie se redeschid terasele, dar sunt necesare măsuri speciale: mesele la cel puţi 2 metri, cel mult patru persoane la o masă.

De asemenea, se va putea merge la plajă şi vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori, cu respectarea regulilor de distanţare. Deplasările în afara localităţii vor fi libere de la 1 iunie.

Citeşte şi: Orban anunţă noile măsuri de relaxare. „Din 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea în afara localităţii” DOCUMENT