Caz atipic în România: ce a încercat să facă din disperare o șoferiță prinsă beată la volan, de Poliție

Situație mai puțin obișnuită în trafic, cel puțin pentru România. O femeie a condus beată la volan pe un drum public, iar după ce a fost prinsă de polițist încălcând legea, a încercat să ofere șpagă, o sumă „frumușică", potrivit presei locale.

12 ian. 2023, 15:40
Caz atipic în România: ce a încercat să facă din disperare o șoferiță prinsă beată la volan, de Poliție

În aprilie 2022, o femeie în vârstă de 46 de ani a fost prinsă în trafic, la Pielești – Dolj în timp ce conducea cu o alcoolemie de 1,23 mg/l în aerul expirat. A sperat că poate scăpa de reținerea permisului și dosar penal dacă oferă șpagă agentului. Astfel, i-a întins polițistului 300 de euro, pentru a fi lăsată să-și continue drumul.

Inițiativa sa nu a avut succes. Astfel, ea a fost dusă la Spitalul de Urgență din Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Un dosar penal a fost întocmit pe numele ei pentru conducere sub influența alcoolului.

„În fapt, în data de 02.04.2022, în jurul orelor 15:40, pe raza comunei Robăneşti, pe DJ 641, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția Rurală Pielești a surprins în trafic un conducător auto de sex feminin, care circula în zig-zag, iar după câteva sute de metri a intrat cu autoturismul într-un şanţ. În urma evenimentului, agentul de poliţie a procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul Drager Test, rezultând 1,23 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, au precizat polițiștii.

 

Ce sentință a primit șoferița beată la volan

 

După o zi, șoferița alături de un bărbat, au continuat eforturile. Astfel, l-au sunat pe polițistul care a întocmit dosarul și l-au rugat să se întâlnească.

„La data de 03.04.2022, unul dintre agenții constatatori, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, a fost contactat telefonic, în mai multe rânduri, de o persoană de sex masculin, precum și de conducătoarea auto, în legătură cu dosarul penal întocmit în data de 02.04.2022. I-au solicitat insistent să se întâlnească în vederea restituirii permisului de conducere, precum şi pentru a-i înmâna un plic”, au mai explicat anchetatorii.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Ei și-au recunoscut fapta, pentru a avea parte de reducerea pedepselor.

Femeia a fost condamnată la un an și zece luni de închisoare pentru dare de mită, de Curtea de Apel Craiova.

Bărbatul a primit un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de procurori la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 11 ianuarie, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asupra sumei de 300 euro, iar sentinţa Tribunalului Dolj a fost menţinută de judecători, informează Gazeta de Sud.