Caz incredibil la Baia Mare: O gravidă, plimbată pe drumuri între casă şi spital. Bebeluşul a murit

Acuzaţii grave la adresa medicilor de la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Un copil a murit la o zi după naştere, iar părinţii spun că timp de două săptămâni gravida a fost plimbată pe drumuri, de acasă la spital şi înapoi. Medicii chiar i-ar fi spus să întreţină relaţii sexuale, ca să nască mai repede!

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 18:00
Caz incredibil la Baia Mare: O gravidă, plimbată pe drumuri între casă şi spital. Bebeluşul a murit

Termenul fixat de medici pentru naştere a fost 20 septembrie. Când a văzut că încă nu se întâmplă nimic, tânăra a mers la Spital. După un consult medical, gravida a fost trimisă acasă. Totul părea în regulă, însă după câteva zile au apărut şi primele dureri.

„A întrebat-o dacă e aviator bărbatul, „n-ai bărbat”? Să meargă acasă, să facă o partidă de sex şi până duminică dacă nu-i porneşte travaliul să vină luni să se interneze”, a declarat Ioana Ardelean, mama gravidei.

Tânăra a fost internată în spital la două săptămâni după ce a depăşit termenul de naştere. În cele din urmă, a născut un băieţel. Bebeluşul a murit însă la nici 24 de ore de când a venit pe lume.

„Am vorbit şi cu doctoriţa care s-a ocupat de copilaş şi ea a zis că face tot posibilul (…) În sala de naştere nu s-au ocupat cum trebuie de soţie”, a precizat Călin Pop, tatăl bebeluşului mort.

„Eu aş vrea să ştiu de ce nu i-a făcut nimeni nimic în perioada asta, dacă au ştiut medicii că nu poate să nască normal, de ce nu i-au făcut o cezariană?”, a spus şi tatăl gravidei, Gheorghe Ardelean.

„Am cerut o investigaţie din partea secţiilor implicate (…) Copilul s-a născut cu o suferinţă hipoxică, cu notă foarte mică”, a spus Radu Dragoş, director medical la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Cazul va fi anchetat şi de Colegiul Medicilor.