Cazul bărbatului din Piteşti mort după intervenţia poliţiştilor se mută la Parchetul Militar. A fost reţinut şi un jandarm

Cei doi poliţişti implicaţi în tragedia de la Piteşti vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă de Parchetul Militar, anunţă România TV. Iniţial dosarul era cercertat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

21 apr. 2021, 21:11
Cazul bărbatului din Piteşti mort după intervenţia poliţiştilor se mută la Parchetul Militar. A fost reţinut şi un jandarm
Cazul bărbatului din Piteşti mort după intervenţia poliţiştilor se mută la Parchetul Militar

UPDATE: Doi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş sunt cercetaţi în cazul bărbatului ucis în intervenția lor brutală, dosarul fiind preluat de Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti. Procurorii au reținut miercuri, un jandarm pentru 24 de ore.

Cazul bărbatului din Piteşti care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă de poliţişti se mută la Parchetul Militar. Doi poliţişti sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă. După pronunţarea deciziei de către Tribunalul Argeş, cei doi agenţi au şi depus recurs şi cer să fie cercetaţi în libertate.

Între timp, unul dintre cei doi poliţişti piteşteni s-a pensionat, iar în cazul celuilalt au fost suspendate raporturile de serviciu, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Citeşte şi: Ce pensie va încasa poliţistul implicat în tragedia de la Piteşti, unde un om a murit

„În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, pentru unul dintre cei doi agenţi de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. (…) În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, cel de-al doilea agent de poliţie a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”, se precizează într-o informare transmisă de IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, în cazul agentului căruia i-au fost suspendate raporturile de serviciu se va proceda ulterior conform prevederilor legale, în funcţie de măsurile procesuale penale care vor fi dispuse.

Cazul bărbatului din Piteşti. Cum s-a produs tragedia

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. Incidentul care a dus la arestarea celor doi poliţişti s-a petrecut vinerea trecută.

Citeşte şi: Soția bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției polițiștilor: „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”

Medicii legişti au stabilit că moartea bărbatului luat pe sus de poliţişti de la terasa din Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică.