Cazul Colectiv, „preluat” de profilerul din cazul Mădălinei Manole. Mihaela Brooks a intrat în posesia dosarului FOTO

Mihaela Brooks, profilerul care a realizat ”ancheta paralelă” a morții Mădălinei Manole a anunțat că va începe dezvăluirile legate de cazul Colectiv.

26 mart. 2019, 09:32

Mihaela Brooks, românca din Canada care a studiat dosarul morții Mădălinei Manole și cel al lui Constantin Toma (modelul lui Botezatu) a anunțat că în câteva zile va începe să studieze cazul Colectiv, scrie stirilekanald.ro. Profilerul a făcut anunțul pe contul de socializare, unde a precizat că mai are în lucru un caz, „Educatoarea de la Gura Sutii”, foarte asemănător cu cel al lui manechinului lui Botezatu.

Citeşte şi O profesoara a intreţinut relaţii intime cu un elev în timpul meditaţiilor. Cum i-a prins mama copilului chiar în casa ei FOTO

Nu este prima oară când Mihaela Brooks vorbește despre cazul Colecitv. În prima zi a acestui an ea a anunțat că a intrat în posesia dosarului, însă că acesta este unul extrem de ”stufos” și necesită multă analiză împreună cu alți specialiști din țară. Ca și în cazurile celebre prezentate până acum, Mihaela Brooks primește solicitări de la familiile victimelor pentru alcătuirea unui raport independent care să fie apoi prezentat public sau în instanță. Până acum, Brooks a identificat zeci de greșeli procedurale grave săvârșite de procurorii din România.

Cine este Mihaela Brooks?

Mihaela Brooks este CEI al Investigative Research and Development Analytics of Canada și membru al American Investigative Society of Cold Cases. Cu studii la Harvard și American Military University, Mihaela Brooks a devenit specialistă în domenii încă ignorate în cernetarea criminalistică din România: criminal profiling sau forensic research – domenii care se referă la studierea unor detalii sau dovezi mai puțin evidente pentru crearea unui profil psihologic și identificarea autorului în cazuri complicate de crimă și nu numai.