CCR A DECIS: Legea insolvenţei este CONSTITUŢIONALĂ

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că este constituţională Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă în raport de criticile formulate.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 09:29
CCR A DECIS: Legea insolvenţei este CONSTITUŢIONALĂ

CCR a respins astfel sesizarea PNL.

Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor a depus o sesizare la Curtea Constituţională a României (CCR) referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Potrivit sesizării, Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă încalcă mai multe principii constituţionale, precum: dreptul la proprietate, accesul liber şi neîngrădit la justiţie, dar şi obligativitatea respectării legilor în vigoare, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc preciza că legea insolvenţei este un important pas înainte, el vine în sprijinul mediului de afaceri punându-i la îndemână instrumente mai eficiente în recuperarea creanţelor, propune soluţii de prevenire a abuzurilor în procedură din partea debitorului sau a creditorului, propune măsuri pentru un proces derulat într-un termen rezonabil.

Vezi aici şi Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, adoptat de deputaţi

Sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă a fost înregistrată la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor însoţită de o listă cu 83 semnături de susţinere din partea reprezentanţilor grupului PNL.

Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă a fost adoptat pe 15 aprilie de plenul Camerei Deputaţilor. 

Ivan: Atacarea la CCR a Legii insolvenţei de către liberali, un gest de maximă ipocrizie