Ce a cumpărat cabinetul Ungureanu în ultima săptămână de guvernare: mănuşi, prosoape, chiloţi sport

Cabinetul Ungureanu a cumpărat în ultima săptămână de guvernare mănuşi, prosoape, chiloţi sport, dar şi servicii de spălare a acestora. Ministerele au mai atribuit şi contracte pentru servicii de promovare a României la campionatele de Formula 2 şi superbike.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 18:13
Ce a cumpărat cabinetul Ungureanu în ultima săptămână de guvernare: mănuşi, prosoape, chiloţi sport

Ministerul Apărării e în capul listei cu cinci contracte semnate. A dat aproximativ 1,5 milioane lei pentru achiziţia de articole de echipament pentru angajaţii unor unităţi militare. Pe lista de cumpărături sunt: rucsaci, capişoane din lână, chiloţi sport, mănuşi tactice sau ochelari de protecţie împotriva prafului.

Acelaşi minister a atribuit un contract şi pentru spălarea şi călcarea produselor textile, în valoare de 5.000 de lei, dar şi un alt contract de 600.000 lei pentru achiziţia de salam de Sibiu. Ministerul Apărării s-a ocupat şi de colectarea deşeurilor menajere, plătind aproximativ 7.000 lei unei firme pentru aceste servicii. Toate aceste contracte au fost atribuite prin negociere directă, ministerul motivând apariţia unor situaţii de urgenţă extremă.

Ministerul Turismului a acordat două contracte pentru promovarea turistică. Astfel pilotul de formula 2 Mihai Marinescu va promova brandul de ţară în sezonul competiţional din acest an pentru aproximativ 900.000 lei. România va fi promovată şi la Campionatul Mondial de Superbike din acest an de Robert Mureşan pentru 1, 1 milioane de lei.