Ce alimente combat sforăitul

Dificultatea de a respira îți afectează calitatea somnului. Sforăitul, cauzat de trecerea aerului cu greutate prin căile respiratorii îngustate, trebuie tratat la medic și poate fi remediat și cu ajutorul unei diete potrivite.

19 iul. 2017, 07:31
Ce alimente combat sforăitul

Miere

Luată în cantitate mică, 1-2 lingurițe pe zi, miere îți aduce un plus de substanțe nutritive și zaharuri naturale.

Se numără printre alimentele care combat tulburările somnului ca sforăitul. Mierea este un remediu folosit îndeosebi în afecțiunile respiratorii, de aceea, dacă sforăitul este cauzat de congestie te va ajuta să dormi mai bine.

În plus, mierea stimulează secreția de melatonină, o substanță care dă somnolență.

Usturoi

Decongestionant al tractului respirator, usturoiul previne agravarea infecțiilor respiratorii. Dacă-l mănânci în stare proaspătă are efect antiinflamator și reduce sforăitul, ajutându-te să ai un somn odihnitor.

Rozmarin

Plantă aromatică, rozmarinul are proprietăți medicinale extraordinare. Are efect expectorant și antiinflamator. Descongestionează căile respiratorii, alungă iritațiile de la nivelul gâtului, reduce simptome ca apneea sau sforăitul.

Pește gras

Toate tipurile de pește gras conțin o cantitate mare de antioxidanți și acizi grași Omega-3 benefice. Include-l în dietă de 2 ori pe săptămână pentru a curăța arterele, pentru a reduce nivelul de colesterol rău și pentru a preveni apariția unor afecțiuni cardiovasculare.

Întrucât reduce tulburările respiratorii și relaxează musculatura gâtului, suplimente cu ulei de pește sau consumul frecvent de pește gras pot face sforăitul să dispară.

Ulei de măsline

Bogat în acizi grași și substanțe antiinflamatoare care îți conferă o odihnă mai bună, uleiul de măsline previne îngustarea și obstrucția căilor respiratorii. Din aceste motive, acest aliment poate alunga sforăiul.

Află mai multe despre ce boli ascunde sforăitul AICI