Ce alimente nu trebuie să consumi deloc vara. Iată de ce specialiștii sunt atât de vehemenți

În general, oamenii renunță vara la alimentele grase și aleg fructele și legumele de sezon, însă sunt și persoane care nu renunță la obiceiurile lor alimentare pentru nimic în lume. Specialiștii trag un semnal de alarmă și le recomandă celor care nu vor să renunțe la micile lor plăceri gastronomice să le consume măcar cu moderație.

02 aug. 2023, 22:05
Ce alimente nu trebuie să consumi deloc vara. Iată de ce specialiștii sunt atât de vehemenți
Ce alimente nu trebuie să consumi deloc vara.

Ce alimente nu trebuie să consumi deloc vara. Sunt anumite alimente pe care este indicat să le eviți vara sau măcar să le consumi mai rar dacă nu vrei să ai probleme de digestie, dureri de stomac sau să te îngrași.

Citește și Primele rezultate la raft ale măsurilor impuse de Ciolacu. Cu cât scad prețurile la făină, mălai, lapte, ouă și alte alimente de bază

Ce alimente nu trebuie să consumi deloc vara

Mâncarea picantă, carnea roșie, salata Caesar, broccoli, guma de mestecat sau nucile se află pe lista alimentele pe care ar trebui să le eviți vara. Iată motivul:

Mâncarea picantă este printre preferatele românilor, însă pe timpul verii trebuie să fie evitată mai mult ca orice alt anotimp întrucât capsaicina din interiorul ardeiului crește temperatura corpului și are ca rezultat producerea transpirației excesive.

Vara mănâncă puţină carne roşie pentru că nu este un aliment ușor de digerat, iar consumul excesiv crește presiunea sistemului digestiv.  Specialiștii recomandă ca pe timpul verii să o înlocuiești cu pește.

Mai mult, carnea pe care o gătești la grătar, nici ea nu trebuie consumată în exces, întrucât fumul care intră în carne poate fi dăunător pentru organism.

De asemenea, specialiștii spun că și salata Caesar ar trebui evitată vara sau cel puțin consumată cu moderație și asta din cauza că sosului din care este făcută poate să conțină multă maioneză, uleiuri sau alte grăsimi nesănătoase, ce vin la pachet cu multe calorii care pot afecta silueta.

Broccoli este și el unul dintre cele mai sănătoase alimente, dar dacă te pregătești să pleci la piscină, este mai bine să îl eviți în ziua respectivă. Astfel legumele verzi precum broccoli, varza sau varza de Bruxelles pot produce balonări şi gaze intestinale, după digestie, iar cauza este rafinoza, o substanţă zaharoasă prezentă în aceste alimente.

Vara este recomandat să eviți printre altele guma de mestecat deoarece ea provoacă foame și ești predispus la gustări în plus. În plus, în unele cazuri, guma de mestecat poate cauza și aerofagie, adică acea senzație de disconfort de prea plin.

În lista alimentelor de evitat pe timpul verii sunt nucile și asta pentru că conțin un număr mare de calorii și vor determina producerea de căldura în corp.

Citește și Prețuri mai mici pentru 14 alimente începând de azi. Vezi lista de prețuri