Ce au în comun ţările cu cele mai bune rezultate pentru combaterea coronavirusului: femei la conducere

Din Islanda până în Taiwan și din Germania până în Noua Zeelandă, femeile arată lumii cum reuşesc să gestioneze situaţia în această pandemie de coronavirus.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 07:18
Ce au în comun ţările cu cele mai bune rezultate pentru combaterea coronavirusului: femei la conducere

Mulți vor spune că Finlanda, Islanda și Danemarca sunt țări mici, dar Germania are o populaţie numeroasă. Ce ne învaţă aceste femei care sunt la conducerea ţării lor?

Citeşte şi: Austria relaxează carantina. Magazinele şi grădinile publice se redeschid de marţi

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, le-a spus, încă de la început, calm conaționalilor că este vorba despre o situaţie gravă care va infecta până la 70% din populație. „Este grav”, a spus ea, „Luați-o în serios”. Testarea s-a făcut chiar de la început. Germania a sărit chiar peste fazele de negare şi furie, scrie Forbes.com.

Printre primele și cele mai rapide mișcări le-a făcut Tsai Ing-wen în Taiwan. În ianuarie, la primul semn al virusului, ea a introdus 124 de măsuri pentru a bloca răspândirea, fără a fi nevoie să recurgă la blocajele care au devenit comune în multe ţări.

Acum trimite 10 milioane de măști de față în SUA și Europa. Ing-wen a gestionat ceea ce CNN a numit „printre cele mai bune răspunsuri ale lumii”, menținând epidemia sub control, raportând doar șase decese momentan.

Jacinda Ardern, din Noua Zeelandă, a început din timp să ia măsuri. Ea a impus autoizolarea persoanelor care au intrat în Noua Zeelandă destul de devreme, când au fost doar 6 cazuri în toată țara și a interzis străinilor să intre complet.

Claritatea și hotărârea salvează Noua Zeelandă de furtună. La mijlocul lunii aprilie au avut doar patru decese.
Islanda, sub conducerea prim-ministrului Katrín Jakobsdóttir, oferă testarea gratuită a coronavirusului pentru toți cetățenii săi și va deveni un studiu cheie al adevăratei rate de răspândire și de fatalitate a Covid-19.

Citeşte şi: Germania câştigă lupta împotriva coronavirusului cu ajutorul unei armate de medici din Europa de Est

Premierul norvegian, Erna Solberg, a avut ideea inovatoare de a folosi televizorul pentru a vorbi direct cu copiii din țara sa. Solberg a susținut o conferință de presă în care nu au fost admisi adulți. Ea a răspuns la întrebările copiilor din toată țara, explicând de ce era bine să te simți speriat.

În general, empatia și grija cu care au comunicat toate aceste femei conducătoare par să provină dintr-un univers alternativ decât cel cu care ne-am obișnuit.