Ce beneficii miraculoase are consumul de varză murată în timpul iernii asupra organismului

Mulți români consumă varză murată, mai ales iarna, fără să știe ce beneficii are aceasta asupra sănătății.

16 nov. 2022, 22:27
Ce beneficii miraculoase are consumul de varză murată în timpul iernii asupra organismului

Dacă aveți pe masă de sărbători, și nu numai, varză murată, trebuie să știți că faceți un lucru foarte bun pentru organismul dumneavoastră.  Murăturile sunt consumate de secole de oameni și au putut fi observate proprietățile benefice pe care acestea le are.

După procesul de fermentație, varza nu face decât să-și mărească caracteristicile unice, fiind un produs cu totul special.

Medicii și nutriționiștii încă studiază și descoperă noi caracteristici ale verzei murate, aceasta fiind folositoare și pentru slăbit.

Citește și: Infirmieră filmată când a încărcat varză în portbagajul mașinii lângă Spitalul Județean Târgu Jiu

Varză murată-beneficii

Îmbunătățește activitatea tractului intestinal

Consumul verzei murate îmbunătățește activitatea tractului gastrointestinal și normalizează digestia. Aceasta conține vitamina B6 care contribuie la descompunerea proteinelor, de aceea este recomandat să fie mâncată împreună cu preparatele din carne.

Scade colesterolul

Varza murată scade nivelul de colestrol și îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular. Are în componența sa și vitamina U, care ajută la combaterea depresiei de iarnă, reface sistemul nervos și contribuie la nivelul rezistenței la stres.

Citește și: Cum să faci cea mai bună varză murată. Trucul care o va ajuta să reziste până la primăvară

Combate răceala

Deoarece este bogată în vitamineke A, B, C, K, U, dar și în potasiu, zinc, fier și alte macro și microele,ente, varza murată este perfectă pentru combaterea răcelilor.

100 de grame de varză muraqtă conțin aproximativ 19 calorii, făcând-o un aliment numai bun pentru cei care vor să piardă câteva kilograme.

Beneficii pentru bolnavii cu diabet

Acidul tartric care se găsește în varză combate formarea depozitelor de grăsime. Are o cantitate mare de celuloză și extrem de puțini carbohidrați, putân fi consumată de diabetici. Are proprietăți de detoxifiere, îmbogățește celulele cu nutrienți și le regenerează, ceea ce favorizează întinerirea organismului.