Ce cocktailuri cu Aperol să încercăm în această vară. Trei rețete pe care le poți prepara acasă

Aperol este considerat "băutura verii", fiind tot mai des cumpărat în această perioadă a anului. Cu o nuanță de portocaliu intens și o aromă specifică de dulce-amărui, Aperol câștigă tot mai mulți fani.

21 iul. 2021, 20:46
Ce cocktailuri cu Aperol să încercăm în această vară. Trei rețete pe care le poți prepara acasă

Aperol e un lichior aperitiv portocaliu aprins, ce conține alcool în proporție de 11%. E conceput ca să stimuleze pofta de mâncare, tocmai de aceea de obicei se consumă înainte de cină.

Cum a apărut băutura Aperol

Frații Baribieri, Luigi și Silvio sunt cei care au dat naștere acestei băuturi cu conținut scăzut de alcool. În 1919 au participat la Târgul Internațional din Padova, Italia, unde s-au făcut remarcați.

Până prin 1950, când a fost dezvoltat Aperol Spritz, nu era foarte popular. Aperol Spritz este un aperitiv preparat din trei părți Prosecco în două părți Aperol și un strop de apă sifonată, servit într-un pahar mare de vin cu o mulțime de cuburi de gheață și decorat cu o felie de portocală (sau, în Veneția, o măslină verde).

Aperol face acum parte din cultura din nord-estul Italiei. O întâlnire cu prietenii nu se poate încheia fără această băutură.

Trei rețete cu Aperol pe care le poți încerca acasă

Airedale

Ce conține:

O sticlă de bourbon whiskey, o sticlă de Aperol şi sirop.

Mod de preparare:

Într-un pahar înalt pune gheaţă, toarnă 75 de mililitri de whisky, 30 de mililitri de Aperol şi 10 mililitri de sirop simplu. Amestecă bine toate ingredientele şi strecoară tot amestecul într-un pahar de whisky cu 2 cuburi de gheaţă. Poţi decora paharul cu o bucăţică de coajă de grapefruit.

Cheeky Negroni

Ce conține:

O sticlă de gin, o sticlă de vermouth (Martini bianco), o sticlă de aperol, grapefruit.

Mod de preparare:

Într-un pahar cu gheaţă sau un shaker amestecă 30 de mililitri de gin, 30 de mililitri de vermouth şi 30 de mililitri de Aperol. Strecoară conţinutul şi toarnă-l într-un pahar cu gheaţă. Strânge o coajă de grapefruit pe deasupra şi pune-o în băutură.

Luscious Laura

Ce conține:

O sticlă de gin, o sticlă de Aperol, sirop de fructul pasiunii, ananas.

Mod de preparare:

Într-un shaker pune gheaţă, iar apoi toarnă 45 de mililitri de gin, 45 de mililitri de Aperol şi 45 de mililitri de sirop de fructul pasiunii. Amestecă bine şi strecoară cocktail-ul într-un pahar cu gheaţă. Decorează paharul cu o bucată de ananas.


loading...