Ce este dieta genetică? ADN-ul îţi spune cum poţi slăbi

Sănătatea stă în mâinile tale! Mai exact în gene, cele care îți dau răspunsul corect atunci când vrei să afli cum poți slăbi, ce trebuie să mănânci și ce sport să practici pentru a te simți perfect.

RomaniaTV.net
21 oct. 2016, 11:29
Ce este dieta genetică? ADN-ul îţi spune cum poţi slăbi

Cum ne influențează genele sănătatea?

De influențat ni le influențează, și-ncă cum! În timp ce unele defecte genetice cauzează întotdeauna boli, majoritatea trăsăturilor genetice amplifică – doar – riscul de a dezvolta o boală. De exemplu, profilul genetic al unei persoane poate crește riscul de diabet, fără ca asta să însemne că va dezvolta în mod sigur boala propriu-zisă. Mai mult decât atât, persoanele care află că prezintă un risc crescut de diabet pot să-l diminueze printr-o dietă și un plan de exerciții fizice potrivite.

Citeşte şi  Nu alege o dietă, ci aceste superalimente

Specialiștii în medicina preventivă estimează că fiecare persoană prezintă aproximativ 2.000 de defecte genetice, care le pot afecta sănătatea și, în unele cazuri, cauzează boli. Din fericire, aceste boli pot fi evitate, dacă se iau anumite măsuri de precauție.

Se pot face, așadar, teste genetice (analiza mostrei de salivă) care ne pot „citi” aproape ca pe o carte deschisă, cu informații despre alimentele potrivite fiecărei persoane în cauză, dar și despre cele pe care trebuie să le evităm, dietă sau exerciții fizice cu care putem slăbi eficient, boli la care putem fi predispuși și ce să facem să le evităm, cât de bine eliminăm toxinele, cum reacționăm la medicamente, la ce alergii suntem predispuși.

Vezi pe okmagazine.ro mai multe despre dieta genetic!