Ce este recomandat să mănânci pe timp de caniculă. Motivul pentru care ar trebui să eviți înghețata și băuturile reci

Ce este recomandat să mănânci pe timp de caniculă. Când temperaturile sunt extrem de ridicate în termometre, mulți oameni au tendința să se îndrepte către alimente reci, cum ar fi înghețata sau diferite băuturi, în speranța că se vor răcori. Acest lucru funcționează, însă pe termen scurt.

19 iul. 2023, 11:08
Ce este recomandat să mănânci pe timp de caniculă. Motivul pentru care ar trebui să eviți înghețata și băuturile reci
Ce este recomandat să mănânci pe timp de caniculă

Ce este recomandat să mănânci pe timp de caniculă. În aceste zile extrem de călduroase, alimentele pe care le consumăm ne pot influența în mod direct starea generală a organismului, dar și energia pe care o avem. Înghețata și băuturile reci nu sunt cele mai recomandate în această perioadă, pentru că deși ne dau senzația de răcorire este doar o senzație de moment.

Ce este recomandat să mănânci pe timp de caniculă

Specialiștii recomandă în această perioadă o dietă echilibrată și un consum ridicat de lichide. Este important ca din meniul zilnic să nu lipsească alimentele cu un conținut ridicat de apă. Fructele și legumele au un conținut ridicat de apă, dar și de vitamine.

Alimentele pe care ar trebui să le introducem zilnic în meniul nostru sunt sunt roșiile, spanacul, castraveții, pepenele, citricele, merele, dar și fructele de pădure. De evitat în aceste zile sunt cafeaua și alcoolul, pentru că duc la deshidratare. Nu trebuie să uităm absolut deloc de apă. Cantitatea de apă necesară este de minimum doi litri pe zi pentru persoanele adulte.

Citește și: Alimentele care îți pot influența starea de spirit. Ce recomandă nutriționiștii: „Stomacul este al doilea creier”

Cum să scapi de celulită doar cu ajutorul unor alimente

O veste bună este că există o listă de alimente considerate benefice în lupta cu celulita, pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică, dacă nu ai făcut-o deja, conform EatThis.

Afine– Consumul de fructe și legume, inclusiv afine, nu este dovedit că duce la o greutate corporală mai mică. Cu toate acestea, studii din European Journal of Nutrition au demonstrat că există o legătură convingătoare între consumul de fructe și legume și reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Lintea și alte legume precum fasolea neagră și năutul sunt surse excelente de fibre. Un studiu sistematic din American Journal of Clinical Nutrition a arătat că aceste alimente pot contribui la o pierdere modestă în greutate pentru cei care le consumă în mod regulat, ceea ce poate favoriza diminuarea celulitei.

Perele sunt printre cele mai bogate fructe în conținut de fibre. Consumând un fruct mediu de pară cu aproximativ 6 grame de fibre, vei simți o senzație de sațietate mai rapidă și vei mânca mai puțin în timpul gustărilor.

Varza kale– Un studiu din 2014, publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, a demonstrat că persoanele care consumă frecvent legume cu frunze închise la culoare, precum varza kale, și legume portocalii sau galbene, au o grăsime viscerală mai redusă decât cei care nu le consumă.

Avocado– Deși avocado este mai caloric decât majoritatea fructelor și legumelor, poate ajuta la stimularea pierderii în greutate. Studii arată că femeile care consumă regulat fructe și legume, inclusiv avocado, au înregistrat o pierdere mai mare în greutate pe o perioadă de patru ani, comparativ cu cele care nu le-au consumat, potrivit unui articol din revista Nutrients.