Ce etnie are Adriana Iliescu. Mereu s-a mândrit cu asta

Adriana Iliescu este una dintre cele mai cunoscute femei din România, însă, cu toate astea, românii nu știu multe aspecte din viața ei. Iată de unde se trage cea mai bătrână mamă din România.

24 feb. 2024, 12:34
Ce etnie are Adriana Iliescu. Mereu s-a mândrit cu asta

Adriana Iliescu a devenit cunoscută după ce a născut-o pe fiica ei la vârsta de 66 de ani. Românii au fost extrem de curioși de cazul ei, astfel că au vrut să afle cât mai multe lucruri din intimitatea sa.

Nimeni nu s-a întrebat, însă, până acum ce etnie are Adriana Iliescu și de unde se trage. Ei bine, mama Elizei s-a născut pe 31 mai 1938 la Craiova. S-a mutat apoi cu bunicii la Bălceștii de Vâlcea, iar mai apoi s-a mutat, din nou, cu părinții ei în Bănie.

Adriana Iliescu este o olteancă autentică din Craiova, născută într-o familie de intelectuali. Este creștin ortodoxă. Părinții ei au fost jurist – tatăl și profesoară – mama. Adriana Iliescu a avut o copilărie foarte frumoasă, alături de fratele ei.

Când a crescut, și-a dorit să continue studiile în București, astfel că s-a mutat aici, unde a și rămas.

Casa părinților săi a fost vândută, iar Adriana Iliescu nu s-a mai întors în Craiova decât în vizită. Vecinii ei au doar cuvinte de laudă la adresa sa și a părinților ei.

O cunosc, cum să nu? I-am cunoscut și pe părinții ei. Erau mari învățați și oameni foarte respectați aici, în Craiova. Nu am fost prieteni, dar de bună ziua, la poartă, ne-am găsit tot timpul. Adriana era frumoasă, era o fată isteață și foarte înfiptă, o olteancă veritabilă.

A plecat demult, n-am mai văzut-o decât la televizor. A avut ea soarta asta, să nu aibă noroc de copii la tinerețe, dar Dumnezeu i-a dat atunci când a considerat El.

Era o fată cuminte, învăța bine și niciodată nu se auzea nici musca la ei în casă. Am stat aici toată viața cu copiii mei, dar au plecat, și-au făcut rostul lor. Am rămas doar eu și Bobby (n.r. – cățelul)”, a declarat tanti Maria, pentru Fanatik.

Cea mai bătrână mamă din România provine dintr-o familie de seamă și pentru că a primit principii bine sudate de la părinți, la rândul ei, fosta profesoară și-a educat fiica într-un mod cât mai sănătos, cinstit, autentic și curat.