Ce etnie are Florin Dumitrescu. Chef-ul nu s-a ascuns niciodată

Florin Dumitrescu nu a ascuns niciodată etnia sa. De unde provine chef-ul.

29 apr. 2024, 13:23
Ce etnie are Florin Dumitrescu. Chef-ul nu s-a ascuns niciodată

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai iubiți bucătari. Împreună cu Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, el a scris istorie în gastronomia românească.

Chef Florin Dumitrescu a fost mereu deschis și le-a povestit fanilor adesea detalii despre familia sa. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu ce etnie are acesta.

Ei bine, Florin Dumitrescu provine din București, din Sectorul 5. El a terminat o școală de sport și a jucat, în copilărie, polo, câștigând numeroase medalii.

Pasiunea pentru gastronomie a venit la 14 ani, atunci când Florin Dumitrescu a urmărit o emisiune de profil și a rămas impresionat de un chef italian care a preparat spanac.

Susținut de părinți pe acest drum, Florin Dumitrescu s-a angajat ca ajutor de bucătar, iar la vârsta de 17 ani câștiga deja de trei ori mai mult decât mama sa.

Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui”, a declarat Florin Dumitrescu pentru Adevărul.

Ulterior, chef-ul a plecat în Italia, pentru a se perfecționa.

Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, a spus acesta.

Punctul culminant al carierei sale a fost în 2012 când a apărut la ProTV, iar de atunci a urcat vertiginos. A ajuns la Antena 1 apoi și ușor ușor, Florin Dumitrescu a ajuns unul dintre cei mai iubiți bucătari.

Cei trei chefi au revenit la ProTV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu se întorc la Pro TV.  Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV, a subliniat importanța revenirii celor trei jurați și a menționat că această decizie a fost așteptată de mulți telespectatori Pro TV.

Suntem foarte încântaţi să anunţăm revenirea formatului TV care a creat o adevărată revoluţie culinară şi a inspirat milioane de telespectatori în întreaga lume: MasterChef. Ştiu că mulţi telespectatori Pro TV au aşteptat această veste şi sunt mai mult decât bucuros să anunţ faptul că, în 2024, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu sunt cei trei juraţi MasterChef România”, a spus Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

MasterChef este formatul care ne-a lansat şi care a dat tonul show-urilor culinare în România. Este prima noastră iubire şi provocare, iar pasiunea pentru mâncare, care s-a plantat în casele oamenilor de-a lungul timpului, ne-a ajutat pe toţi să dezvoltăm o întreagă industrie.

Pentru noi, MasterChef înseamnă începutul, iar dacă cineva mai spera, acum înseamnă şi întoarcerea. În această perioadă în care am trecut prin diverse lecţii, entuziasmul de a mă întoarce acasă, acolo de unde a pornit totul, e foarte mare. Mă încearcă un sentiment de siguranţă şi linişte şi abia aştept să îmi demonstrez mie că visul de a ajuta oamenii să descopere bucătăria nu are cum să moară”, a declarat Florin Dumitrescu.